Țările exotice mai ieftine decât București. Aici poți locui dacă lucrezi remote - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 10:13 AM

Țările exotice mai ieftine decât București. Aici poți locui dacă lucrezi remoteS-au aflat care sunt țările exotice mai ieftine decât Bucureștiul. Locurile sunt ideale de locuit pentru cei care pot munci de acasă.

Locații exotice de vis unde viața este mai ieftină ca în București. Cât ar costa să te muți în ”Elveția Americii Centrale”

Există mai multe țări exotice mult mai ieftine ca Bucureștiul. Astfel, cei care pot lucra de acasă pot face o adevărată afacere dacă s-ar mutra într-una din aceste locații de vis.

Întrucât munca remote sau telemunca a devenit un trend care începe să devină tot mai popular, experţii de la International Living au întocmit un top al celor mai exotice destinaţii, în care costurile necesare traiului sunt mai mult decât rezonabile.

Ce loc ocupă România în topul calității vieții

Astfel, în 2020, românii au investit masiv în imobiliare, iar majorarea plafonului la 140 mii de euro până la care pot fi achiziţionate locuinţe prin Noua Casă, cu TVA redus de 5%, i-a determinat să cumpere apartamente şi case cu suprafaţe mari.

Chiar și așa, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, respectiv pe locul 45 în clasamentul mondial, în ceea ce priveşte calitatea vieţii şi bunăstarea socială, arată un studiu Deloitte.

Care sunt destinațiile de vis

Fie că sunteţi în căutarea unui oraş prietenos, la un raport bun calitate / preţ, a unei plaje tropicale, a unui refugiu răcoros la munte, sau a unei evadări liniştite pe malul oceanului, acest Index vă poate ajuta să alegeţi cele mai bune opţiuni actuale de pe planetă”, a declarat Jennifer Stevens, reprezentant al International Living, citat de Digi24.ro.

Astfel, topul destinaţiilor a fost alcătuit ținându-se cont de nivelul de trai, costul vieţii, serviciile de asistenţă socială, preţul alimentelor, legislaţie, precum și climă. În urma acestor factori, care oferă cel mai confortabil stil de viaţă, țările numai bune de mutat acolo sunt Costa Rica, Panama, Mexic, Columbia, Portugalia, Ecuador, Malaezia.

Cât costă viața în Costa Rica

Costa Rica, denumită și ”Elveţia Americii Centrale”, datorită climatului politic liniştit, a costului accesibil al vieţii, inclusiv al asistenţei medicale, a opţiunilor imobiliare vaste, a frumuseţii naturale şi a localnicilor prietenoşi, se situează în topul destinaţiilor exotice rezonabile.

Aici, o singură persoană poate trăi confortabil cu aproximativ 1.615 dolari pe lună, în timp ce un cuplu are nevoie de aproximativ 2.000 de dolari pe lună. Banii fiind suficienți pentru chiria unei case cu două dormitoare cu aer condiţionat, plus alimente, divertisment, transport şi asistenţă medicală.

Cât costă viața în Panama

De asemenea, Panama este una dintre cele mai bogate ţări din regiune şi un paradis fiscal, însă, surprinzător, o singură persoană poate locui în Panama cu un buget cuprins între 1.590 şi 2.940 dolari pe lună. O vizită la medic costă 10-20 de dolari.

Una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume, Mexic, poate fi o idee pentru cei care vor să se stabilească în străinătate. Un cuplu se poate descurca aici cu circa 2.000 de dolari pe lună. Proprietăţile imobiliare, de cumpărat sau închiriat, au costuri mici, mâncarea este ieftină, chiar şi la restaurant, la fel ca şi transportul.

Destinație de vis-Columbia

În Columbia, o persoană poate trăi cu aproximativ 1.000 de dolari pe lună, în timp ce un cuplu poate alege între mai multe oraşe din țară unde să nu cheltuie mai mult de 2.000 dolari pe lună. Și aici viaţa este ieftină. Închirierea unui apartament modern, cu sală de gimnastică şi balcon, se poate face la un preț de doar 500 de dolari pe lună.

În Portugalia un cuplu are nevoie de aproximativ 2500 de dolari pe lună pentru a putea trăi confortabil. Cei care ar vor să se mute în Lisabona, Porto, Cascais sau Algarve, peste bugetul lunar de 2500 mai trebuie adăugați 500 de dolari.

Sursa: Playtech.ro