Țara din UE care interzice carnea artificială și alte alimente sintetice. Amendă usturătoare pentru încălcarea interdicției - Știrile.eu

miercuri 29 martie 2023 11:37 PM

Țara din UE care interzice carnea artificială și alte alimente sintetice. Amendă usturătoare pentru încălcarea interdicțieiGuvernul unei țări din Uniunea Europeană susține un proiect de lege care ar urma să interzică punerea pe piață a cărnii produse în laborator, precum și a altor alimente sintetice.

Propunerile, aprobate marți de miniștri, urmăresc să interzică alimentele sintetice produse din celule animale.

Francesco Lollobrigida, care conduce ministerul agriculturii și suveranității alimentare, a vorbit despre importanța tradiției alimentare a Italiei.

„Produsele de laborator nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii și tradiției alimentare și vinicole italiene”, a declarat el.

Așadar, motivul măsurii îl reprezintă păstrarea moștenirii alimentare italiene, dar și protejarea sănătății.

Dacă propunerile vor fi aprobate, încălcarea interdicției ar atrage amenzi de până la 60.000 de euro, transmite BBC.

Citește și: Italia interzice folosirea făinii de greieri în pizza şi în paste

Asociația agricultorilor „Coldiretti” a reușit să strângă, în ultimele luni, o jumătate de milion de semnături care cer protecția „alimentului natural versus alimente sintetice”. Premierul Giorgia Meloni se numără printre cei care au semnat.

„Nu putem decât să sărbătorim împreună cu fermierii noștri o măsură care îi pune pe ei în avangardă, și nu doar în problema apărării excelenței, ci și în cea a apărării consumatorilor”, a declarat ea, în timpul unui „flash mob” organizat de asociație, chiar în fața biroului său din Roma.

Propunerile, aprobate marți de miniștri, urmăresc să interzică alimentele sintetice produse din celule animale. Ar fi vorba despre pește produs în laborator și lapte sintetic.

 

Antena3.ro