Ţara care închide saloanele de masaj şi alcoolul din cauza COVID-19 - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 12:18 PM

Ţara care închide saloanele de masaj şi alcoolul din cauza COVID-19În plină pandemiei de COVID-19, Thailanda este ţara care închide saloanele de masaj şi interzice vânzarea de alcool. De asemenea, barurile, discotecile şi restaurantele din Bangkok vor fi închise de autorităţi pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Deşi Thailanda a fost prima ţară în care a fost depistat un caz de infectare cu COVID-19, în afara Chinei, începutul lui 2020, regatul a fost puţin afectat de pandemie, până în noiembrie anul trecut, cu puţin peste 4.000 de cazuri confirmate şi 60 de decese semnalate, notează agenţia AFP, citată de Agerpres.

Ţara care închide saloanele de masaj şi interzice vânzarea de alcool din cauza COVID-19. Sunt mii de cazuri de infectare

În schimb, apariţia de cazuri de COVID-19 în cea mai mare piaţă de fructe de mare din Thailanda a provocat o creştere bruscă a numărului de infecţii cu virusul SARS-COV-2 în decembrie 2020. Atunci, autorităţile au depistat infectări în 53 dintre cele 73 de provincii din ţară.

Sâmbătă, numărul de contaminări a crescut la peste 7.300 de cazuri.

La Bangkok au fost depistate peste 2.600 de cazuri, motiv pentru care autorităţile au decretat o izolare parţială, care intră vigoare sâmbătă.

Potrivit sursei citate, barurile, cluburile de noapte, locurile unde au loc lupte de box şi de cocoşi, saloanele de masaj, centrele de înfrumuseţare şi sălile de fitness se află printre spaţiile afectate de aceste restricţii.

Capitala a anunţat vineri că şcolile publice vor fi închise timp de două săptămâni.

„Nu vrem să utilizăm măsuri extreme precum o carantină sau o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte dar avem nevoie de un remediu mai puternic pentru a frâna acest nou val”, a declarat Taweesin Visanuyothin, purtător de cuvânt al grupului de lucru thailandez privind COVID-19.

Măsuri de restricţii şi închideri sunt aşteptate în întreaga ţară începând de la 4 ianuarie şi până la 1 februarie, a precizat el, în scopul de a da un răgaz de două zile comercianţilor să se pregătească.

Citeşte şi: Interlop de temut, petrecere cu şampanie cu foiţă de aur de Revelion. „Împăratul lumii” a sfidat restricţiile anti-COVID

Sursa: Romaniatv.net