duminică 3 ianuarie 8:58 PM

       Abonare la google news

SUA dă asigurări că vor ajunge la un milion de persoane vaccinate pe zi


În prezent, puțin peste 4,2 milioane de persoane din SUA au primit prima doză din unul din cele două vaccinuri autorizate în țară (Pfizer și Moderna), potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), potrivit AFP.


„Vestea bună este că vedem că ritmul se accelerează rapid datorită partenerilor noștri din state”, a declarat Jerome Adams, şeful serviciilor publice de sănătate din SUA. „În ultimele 72 de ore, s-au înregistrat 1,5 milioane din primele injecții”, a adăugat el.

„Este mult mai mult decât la început. Putem ajunge la un milion pe zi”, a dat asigurări Anthony Fauci, care consiliază guvernul cu privire la criza sănătății. „Am avut programe masive de vaccinare în istoria noastră. Nu există niciun motiv pentru care nu o putem face astăzi. (…) O putem face.”

Fauci susţine că, dacă populaţia generală ar începe să fie vaccinată în martie-aprilie, după persoanele din categoriile de risc, atunci imunitatea colectivă ar putea fi realizată până la finalul verii.

România – doar 354 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

În timp ce SUA a reuşit să vaccineze 1,5 milioane de persoane în 72 de ore, potrivit spuselor lui Jerome Adams, în România, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate doar 354 de persoane. În total, la o săptămână după ce România a primit vaccinul, au fost vaccinate până acum 13.596 de persoane.

În intervalul 31.12.2020 – 02.01.2021, potrivit raportărilor ANMDMR, comunicate astăzi, 3 ianuarie a.c., Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de 9 reacții comune și minore.

Citiţi şi Bilanț vaccinare COVID 3 ianuarie. Ce reacţii alegerice au fost înregistrate

Citiţi şi Raed Arafat despre cei care refuză vaccinarea: „Nu vor fi discriminați”

Sursa: Romaniatv.net