SUA cântărește acum beneficiile informațiilor oferite de drone în raport cu riscurile unei escaladări cu Rusia – Aleph News - Știrile.eu

vineri 17 martie 2023 12:02 AM

SUA cântărește acum beneficiile informațiilor oferite de drone în raport cu riscurile unei escaladări cu Rusia – Aleph News


  • Pentagonul intenționează să analizeze costurile și beneficiile globale ale zborurilor în aceste misiuni, comparând valoarea potențială de informații a unei anumite rute cu riscul de escaladare cu Rusia.
  • SUA iau în considerare un alt zbor de dronă deasupra Mării Negre în zilele următoare, au spus oficialii, care ar fi în concordanță cu programul său obișnuit de operare.
  • Noile imagini publicate joi de Pentagon arată cum avioanele de vânătoare rusești se apropie rapid de dronă, turnând combustibil pe ea și părând să avarieze elicea dronei.

SUA efectuează o evaluare a operațiunilor sale cu drone în zona Mării Negre, cântărind costurile și beneficiile zborurilor după ce Rusia a forțat doborârea unui avioan la începutul acestei săptămâni, au declarat mai mulți oficiali pentru CNN.

SUA nu a oprit complet zborurile în timp ce finalizează analiza – armata a trimis același model de dronă, un MQ-9 Reaper, într-o misiune în aproximativ aceeași zonă deasupra Mării Negre la scurt timp după ce a avut loc coliziunea, au declarat oficialii americani. Acea aeronavă trebuia să cerceteze locul prăbușirii și să monitorizeze rușii în căutarea resturilor.

Dar armata americană „analizează atent” traseele dronelor și evaluează cum să reducă mai bine riscul de conflict cu armata rusă, care zboară în mod regulat cu avioane de luptă în și din Crimeea, au declarat oficialii.

Pentagonul intenționează să analizeze costurile și beneficiile globale ale zborurilor în aceste misiuni, comparând valoarea potențială de informații a unei anumite rute cu riscul de escaladare cu Rusia.

Există îngrijorare în rândul unora din armata americană că limitarea rutelor dronelor va avea un impact asupra colectării de informații legate de războiul din Ucraina, a declarat oficialul militar de rang înalt. Însă SUA au alternative potențiale pentru colectarea informațiilor, cum ar fi sateliții de spionaj.

SUA iau în considerare un alt zbor de dronă deasupra Mării Negre în zilele următoare, au spus oficialii, care ar fi în concordanță cu programul său obișnuit de operare.

Mai multe informații: Coliziunea dintre avioanele de vânătoare rusești Su-27 și drona americană a avut loc la aproximativ 40-50 de mile nautice la sud-vest de Crimeea, deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, a declarat joi Forțele Aeriene ale SUA.

Rusia a acuzat SUA că a încălcat spațiul aerian pe care susține că l-a creat pentru ,,operațiunea lor militară specială” în Ucraina – o denumire pe care SUA nu o acceptă. Oficialii au mai spus că Rusia nu a comunicat o astfel de restricție a spațiului aerian.

Noile imagini publicate joi de Pentagon arată cum avioanele de vânătoare rusești se apropie rapid de dronă, turnând combustibil pe ea și părând să avarieze elicea dronei. SUA au fost nevoite să doboare drona deasupra Mării Negre după ce impactul a făcut-o efectiv inoperabilă, au declarat oficialii.FOTO – CNN

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro