Statuia antrenorului Mircea Lucescu, la topit? Sculptura a dispărut de la stadionul Donbass din Donețk - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 8:53 AM

Statuia antrenorului Mircea Lucescu, la topit? Sculptura a dispărut de la stadionul Donbass din DonețkStatuia lui Mircea Lucescu de la stadionul Donbass din Donețk, care trebuia dezvelită în vară, a dispărut din zonele de depozitare ale arenei. Inițial, după ce antrenorul român a semnat cu Dinamo Kiev, aceasta a fost doar acoperită cu o prelată.

Jurnaliștii de la UA Football, citați de Spot Media, dezvăluie că statuia lui Mircea Lucescu de la stadionul Donbass Arena din Donețk a dispărut. Sursa citată scrie că această decizie a fost luată de Rinat Ahmetov după ce Lucescu a trădat-o pe Șahtior și a semnat cu mare rivală.

„Decizia antrenorului român a stricat totul. La început, statuia a fost acoperită cu o prelată, dar acum a dispărut pur și simplu de pe radar”, a scris sursa citată.

Statuia lui Mircea Lucescu, la topit? Sculptura a dispărut de la stadionul Donbass din Donețk

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Șahtior timp de 12 ani și Rinat Ahmetov a dorit să-l răsplătească prin intermediul unei statui în momentul în care a împlinit 75 de ani.

Statuia, terminată de mai mult timp, îl înfăţişează pe Lucescu stând pe o bancă şi trebuia dezvelită lângă Donbas Arena din Doneţk, în ziua în care antrenorul a împlinit 75 de ani. Dar Mircea Lucescu a semnat chiar cu câteva zile înainte contractul cu Dinamo Kiev.

Cu Lucescu la cârmă, Şahtior Doneţk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. O menţiune specială pentru tehnicianul român este câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

Dinamo Kiev a încheiat ultimul campionat pe locul al doilea, la o distanță record de 23 de puncte de campioana Şahtior, fiind antrenată de fostul internaţional Alexei Mihailicenko.

Dinamo Kiev a fost cea mai titrată echipă din URSS, câştigând de 13 ori campionatul acestei ţări, precum şi nouă cupe naţionale şi două Cupe ale Cupelor (1975, 1986). După destrămarea URSS, Dinamo a devenit de 15 ori campioană a Ucrainei, ultima oară în 2016.

Sursa: Prosport.ro