marți 24 ianuarie 5:15 PM

       Abonare la google news

Sprijin neașteptat pentru Deian Sorescu, după debutul ratat la FCSB: „Un transfer reușit!”


Mirel Rădoi (41 de ani) laudă venirea lui Deian Sorescu (25 de ani) la FCSB. Actualul antrenor al arabilor de la Al-Tai crede că transferul reușit de Gigi Becali va aduce un plus echipei.


Deian Sorescu a debutat pentru FCSB la doar o zi după ce a fost anunțat transferul de la Rakow. Vicecampioana României a pierdut cu Pogon Szczecin, 0-2. Pentru fostul dinamovist a venit și primul meci din campionat, în tricoul roș-albastru. De data asta a fost cu noroc. Echipa lui Mihai Pintilii a trecut de Hermannstadt, 1-0, iar fundașul a „bifat” primele 45 de minute.

Deian Sorescu, sprijinit de Mirel Rădoi

Revenirea lui Deian Sorescu în Liga 1 a fost cu noroc și nu prea. FCSB a trecut cu bine de testul de la Sibiu, dar fundașul transferat din Polonia nu a rămas pe teren decât primele 45 de minute. Mihai Pintilii l-a schimbat cu Valentin Crețu. Antrenorul nu l-a menajat după meci: „Aici nu te așteaptă nimeni”. Un avertisment serios a venit și din partea lui Gigi Becali: „Deocamdată nu sunt mulțumit de Sorescu. Era un alt fel de jucător înainte, cum îl știam eu. Probabil are nevoie de acomodare”, a spus și omul de afaceri.

În apărarea lui Deian Sorescu sare și Mirel Rădoi. Fostul selecționer și actualul jucător de la FCSB au lucrat împreună la națională. Actualul antrenor al lui Al-Tai spune că echipa va simți rapid impactul acestei mutări.

„Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani în fotbalul românesc, la nivel de rivalitate. Nu mai există acea rivalitate care era înainte. După aceea, vorbim despre profesionalismul jucătorilor, de unde sunt ofertați trebuie să își facă treaba.

Cred că Sorescu e un transfer foarte important pentru FCSB. L-am avut pe Deian la echipa națională și e un jucător care poate juca cel puțin pe trei poziții: fundaș dreapta, mijlocaș dreapta, mijlocaș stânga. E un jucător care poate aduce oricând un plus.

Din punctul meu de vedere, e fundaș dreapta, cel puțin în concepția mea de joc. E un jucător care pătrunde mereu cu fața, cu mingea la picior, între linii. Îi place foarte mult spațiul, îi place să centreze din alergare, finalizează foarte bine. E un transfer reușit, chiar dacă e și Crețu, un alt jucător de echipă națională”, a spus Mirel Rădoi.

Deian Sorescu va avea ocazia să convingă în următorul meci. FCSB primește vizita celor de la Farul Constanța, într-un meci care poate decide multe în lupta pentru campionat.

M-am simțit bine, puțin sufocat la început, dar a fost bine. Mai trebuie să învăț unele chestiii cu care echipa e obișnuită și, cu siguranță, voi fi mai pregătit. Nu am apucat să vorbesc (n.r. despre schimbare), toți suntem bucuroși că am câștigat. V-am spus, știam că va fi un meci greu.

Am fost primit foarte bine, nu mă așteptam. Cu mulți băieți am jucat, am fost rivali, cu mulți am fost colegi la națională. Am fost primit foarte bine și asta mă bucură foarte tare. M-a chemat deja galeria, am fost primit bine și de suporteri, am cântat alături de ei. Mă bucur că am fost primit bine și că sunt respectat”,
Deian Sorescu, după partida cu Hermannstadt.

Playsport.ro