Sorin Bușu este încrezător în șansele Politehnicii de a se salva: „Nici nu luăm în calcul altă variantă. Cu siguranță Iașiul se va salva” - Știrile.eu

marți 5 ianuarie 2021 1:24 PM

Sorin Bușu este încrezător în șansele Politehnicii de a se salva: „Nici nu luăm în calcul altă variantă. Cu siguranță Iașiul se va salva”Fundașul stânga Sorin Bușu, 31 de ani, este al patrulea jucător al Politehnicii Iași într-un top 5 al minutelor jucate în turul campionatului acestui sezon de Liga I.

Jucătorul venit în vară de la FC Hermannstadt a evoluat în 13 meciuri la Poli în tur și a bifat 1102 minute în tricoul alb-albastru, fiind al patrulea într-o ierarhie a minutelor petrecute pe teren, după Juan Pablo Passaglia (1306 minute), Răzvan Onea (1225) și Nikos Baxevanos (1179). De altfel, cei patru sunt și singurii care au trecut de granița celor 1000 de minute jucate în tur.

Admite că a avut un start slab de sezon

După un început slab de stagiune la Poli, cu multe greșeli, Sorin Bușu și-a mai revenit pe parcurs, iar pe final de an a fost în nota echipei. Acesta a admis că a avut un start ”prost” în Copou, pe care l-a pus pe seama lipsei unei perioade de acomodare la noua echipă.

Am avut un început prost la Politehnica. Nu e nicio problemă dacă am fost criticat, nici eu nu am fost mulțumit de evoluțiile mele din primele meciuri, mai cu seamă că acestea au coroborat și cu niște eșecuri rușinoase ale echipei. Era normal ca și suporterii să ne critice atâta timp cât am avut foarte multe meciuri cu patru goluri primite, au fost greșeli individuale și din partea mea, și ale colegilor. Pe undeva sunt normale și aceste critici. A fost un început greu pentru mine, dar pe finalul turului cred că s-a văzut o îmbunătățire atât la mine, cât și la colegii mei”, a declarat Sorin Bușu pentru Prosport.ro.

Acesta a oferit și câteva explicații pentru evoluțiile mai slabe din debutul campionatului: „La început mi-a fost dificil, pentru că am venit înainte de meciul cu Mediaș, apucasem să fac un singur antrenament cu echipa. Nu e chiar ușor să vii într-o echipă și să nu mai fi jucat nici măcar cu un jucător înainte. Și un sistem nou de joc, ideile antrenorului au fost altele, mi-a luat puțin timp să mă acomodez cu grupul, cu cerințele antrenorului. Poate de aici și evoluțiile mai puțin bune de la început”.

Sorin Bușu este optimist și crede că Poli Iași se va salva de la retrogradare. „Va fi un retur foarte important pentru noi. Trebuie să pregătim foarte atent acest retur și să continuăm pe panta ascendentă pe care am fost în ultimele meciuri de anul trecut. Chiar dacă suntem pe penultimul loc, clasamentul e foarte strâns. Dacă batem Chindia, echipă aflată acum pe loc de play-off, venim la 3 puncte de ei. Nu e totul pierdut, nu e cazul să intrăm în panică. Dar trebuie să continuăm meciurile bune pe care le-am făcut în finalul anului trecut, când am demonstrat că se poate. Cu siguranță Poli Iași se va salva, nici nu luăm în calcul o altă variantă”, a mai spus Sorin Bușu, care este de părere că Poli trebuie să facă un retur bun un pentru a nu avea emoții în cele 9 meciuri din play-out:

„În anii trecuți, când se juca tur-retur, play-out-ul era foarte important, dar acum cred că este foarte important cum începem returul, pentru că play-out-ul nu se mai joacă tur-retur, se joacă un singur meci cu fiecare echipă. De aceea cred că este important să intrăm cu cât mai multe puncte. Fizic cred că suntem foarte bine, facem antrenamente intense, cred că va fi un factor care ne va ajuta pe parcursul campionatului. Sper ca suporterii să fie în continuare alături de echipă și le promitem că vom da totul pe teren, iar la final să ne bucurăm împreună. Sper totuși să-i avem cât mai repede în tribune alături de noi”.

 

 

Sursa: Prosport.ro