Se prelungește sau nu starea de alertă? Raed Arafat: ”Clar după sărbători e posibil să avem din nou o creștere a cazurilor” - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 10:47 PM

Se prelungește sau nu starea de alertă? Raed Arafat: ”Clar după sărbători e posibil să avem din nou o creștere a cazurilor”Medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să fie o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus. În acest context, potrivit șui Raed Arafat, starea de alertă s-ar putea prelungi.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI.

Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile, mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din prilmele zile ale anului.

Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat Raed Arafat la Digi24.ro.

Șeful DSU a subliniat faptul că începerea vaccinării împotriva noului coronavirus nu înseamnă încetarea problemelor cauzate de pandemie și nu este cazul nici pentru o relaxare.

”Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări, înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat, avem două fronturi care merg în paralel, frontul de luptă cu virusul și frontul de vaccinare, care o să ducă la revenirea la normalitate, vaccinul este o lumină de la capătul tunelului, dar mai avem mult până la lumina asta”, a mai spus șeful DSU.

Sursa: Cancan.ro