vineri 1 ianuarie 4:27 PM

       Abonare la google news

Se dau bani de la stat. Cine poate beneficia de 900 lei: ce condiții trebuie să îndeplinești


Veste bună pentru aceşti români: se dau bani de la stat! Iată cine poate beneficia de 900 lei şi ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a-i primi.


Cine poate primi 900 de lei de la stat

Odată cu prima zi a noului an, vin şi veşti bune. Se dau bani de la stat, însă doar aceşti români pot beneficia de cei 900 de lei. Iată ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a-i primi. Mai exact, din 2021 intra în vigoare noile modificări ale Legii adopției care specifică faptul că cei care adoptă copii cu vârsta mai mare, cu handicap sau care fac parte dintr-un grup de fraţi vor primi un ajutor financiar.

Suma primită de la autorităţi va fi cuprinsă între 600 şi 900 de lei. Legea nr. 268/2020 va intra în vigoare din 26 martie 2021. Mai mult, noua lege prevede simplificarea procedurii de adopție prin prelungirea valabilitaţii atestatului de adoptator sau familie adoptatoare de la doi la cinci ani.

“Atestatul prevăzut la alin. (5) este valabil pentru o perioadă de 5 ani”, scrie în textul legii.

O altă schimbare importantă este eliminarea din procedura de adopţie identificarea rudelor de până la gradul al IV-lea. Astfel, rudele vor fi căutate o singură dată şi doar până la gradul al treilea. Acest lucru va duce la scurtarea perioadei în care cei mici rămân “blocaţi” în orfelinate.

Ce alte noutăţi mai aduce anul 2021

1 ianuarie 2021 vine cu o altă veste bună din partea autorităţilor. Raluca Turcan a anunțat și o majorare cu 20% a alocațiilor pentru copii. Mai mult, anul acesta suma primită de cei mici va creşte, în total cu 40%, conform planului realizat de Guvern.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar. Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”, a precizat ministrul Muncii.

Tot de anul acesta, angajatorul nu va plăti impozit pe venit şi contribuţii sociale pentru sumele oferite angajaţilor care lucrează de acasă (telemuncă). Nici costurile suportate de angajatori pentru testarea sau vaccinarea pentru coronavirus nu vor fi impozitate.

În ceea ce priveşte bugetul României pe 2021, acesta va fi construit cu un deficit de 7% din PIB.

„Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum. Suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB.

Asta arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus Florin Cîţu.

Sursa: Playtech.ro