joi 26 ianuarie 9:30 AM

       Abonare la google news

Scandal la Australian Open: Tatăl lui Novak Djokovic, filmat alături de suporteri pro-ruşi. Reacția Ucrainei


Tatăl tenismanului sârb Novak Djokovic a fost filmat în compania unor suporteri care arborau drapele pro-ruse în timpul turneului Australian Open. Scenele au fost descrise drept „ruşinoase” de către ambasadorul Ucrainei la Canberra.


După meciul din sferturile de finală câştigat miercuri seară de Novak Djokovic în faţa rusului Andrei Rublev, un grup de suporteri a arborat drapele ruse, dintre care unul cu chipul preşedintelui Vladimir Putin, în apropiere de Rod Laver Arena din Melbourne, scandând în acelaşi timp sloganuri pro-ruse.

Federaţia australiană de tenis a spus că patru persoane au „afişat drapele şi simboluri nepotrivite şi au ameninţat agenţii de pază” de la Melbourne Park, înainte de a fi interpelate de poliţie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Un video publicat ulterior pe un canal YouTube pro-rus australian l-a prezentat pe Srdjan Djokovic, tatăl jucătorului, pozând în compania uneia din persoanele care arboraseră drapelul cu chipul lui Putin, sub legenda: „Tatăl lui Novak Djokovic face o declaraţie politică îndrăzneaţă”.

Jurnalişti sportivi sârbi au confirmat că este vorba de tatăl lui Djokovic, în timp ce jurnalul Melbourne Age a scris că acesta ar fi strigat chiar, în limba sârbă, „Trăiască Rusia”.

Editor : M.B.


Digi24.ro