S-a stins o legendă din baschetul american! A luat titlul cu Boston Celtics și a fost de trei selecționat în prima echipă NBA - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 1:33 PM

S-a stins o legendă din baschetul american! A luat titlul cu Boston Celtics și a fost de trei selecționat în prima echipă NBAPaul Westphal, intrat în Hall of Fame, care a fost de cinci ori All-Star și de trei ori selecționat în prima echipă NBA, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunțat sâmbătă clubul Phoenix Suns. Westphal fusese diagnosticat cu cancer cerebral în august 2020.

Fostul jucător, crescut în California de Sud, a jucat baschet la USC înainte de a fi selectat pe locul 10 la Boston Celtics în draftul din 1972.

El a câștigat un titlu NBA cu Boston Celtics, în 1974, în cel de-al doilea sezon al său, dar cariera sa a explodat când a fost transferat la Phoenix, unde media sa a ajuns 20,5 puncte pe meci și a ajutat Suns la prima lor apariție în finala NBA din 1976.

S-a stins o legendă din baschetul american! A luat titlul cu Boston Celtics și a fost de trei selecționat în prima echipă NBA

După cinci sezoane consecutive în All-Star Game, Westphal a suferit accidentări care i-au limitat timpul de joc până în sezonul 1982-83, când a reluat succesele anterioare, de această dată, cu New York Knicks. S-a întors în sezonul următor pentru a-și termina cariera de jucător cu Suns, înainte de a se apuca de antrenorat.

În calitate de antrenor, raportul victorilor și înfrângerilor a fost 318-279, inclusiv o finală în 1993 și două semifinale de conferință cu Suns.

Westphal a antrenat, de asemenea, Seattle SuperSonics, Sacramento Kings și Pepperdine University, din 2001 până în 2006.

De asemenea, a lucrat ultima oară în NBA ca antrenor asistent pentru Brooklyn Nets din 2014 până în 2016. El a fost introdus în Naismith Memorial Hall of Fame în septembrie 2019. Numărul său 44 va fi retras de Suns, la fel ca și numărul său 25, de Southern Cal.

Sursa: Prosport.ro