Rusia anunță ce a pregătit în reacție la avioanele MiG 29 promise Ucrainei de Polonia și Slovacia - Știrile.eu

vineri 17 martie 2023 2:41 PM

Rusia anunță ce a pregătit în reacție la avioanele MiG 29 promise Ucrainei de Polonia și Slovacia


Rusia a reacționat oficial, prin purtătorul de cuvânt de la Kremlin, la anunțurile conform cărora Polonia și Slovacia vor trimite Ucrainei avioane MiG 29 din perioada sovietică.

Este vorba despre patru astfel de aparate pe care a Polonia a anunțat, joi, că le va trimite și de alte 13 din Slovacia, conform unui anunț făcut, vineri, de prim-ministrul slovac Eduard Heger.

Dmitri Peskov a minimalizat importanța acestor anunțuri și a spus că deciziile respective reprezintă „încă un exemplu” al modului în care membrii NATO „își sporesc nivelul de implicare directă” în conflictul din Ucraina.


El a avertizat că Rusia va distruge avioanele trimise Kievului.

Citește și: Reacția SUA după ce Polonia a decis să trimită în Ucraina avioane MiG 29

„În cursul operațiunii militare speciale, toate aceste echipamente vor fi distruse”, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a mai spus că, aparent, aceste țări (care au anunțat că trimit avioane, n.r.) sunt „implicate în eliminarea echipamentelor militare vechi și inutile”.

Slovacia a comandat avioane de luptă F-16 din SUA în 2018 pentru a înlocui vechile aparate MiG-29 din era sovietică, amintește Reuters.

Flota slovacă de 11 aparate MiG-29 a fost retrasă din activitate în vara anului trecut, adaugă sursa citată.

Surse: Reuters, CNN

Antena3.ro