miercuri 25 ianuarie 4:32 PM

       Abonare la google news

Românul Denis Drăguș a dat Belgia pe Italia. Mutarea atacantului în Serie B e rezolvată


Transferul lui Denis Drăguș (23 de ani) de la Standard Liege la Genoa este ca și rezolvat. Atacantul a efectuat vizita medicală, iar mutarea va fi oficializată în cursul săptămânii. Două milioane de euro trebuie să plătească italienii pentru transferul definitiv.


Cu sau fără voia sa, Denis Drăguș se întoarce în fotbalul italian. În urmă cu doi ani și jumătate a jucat pentru Crotone, în Serie A. Presa din Belgia notează că românului nu i-ar fi surâs mutarea, dar că a fost nevoit să accepte tranzacția după ce a înțeles că nu va face parte din planurile antrenorului lui Standard Liege.

Denis Drăguș a lăsat Standard Liege pentru Genoa

Atacantul a ajuns în Italia și a efectuat deja vizita medicală. Presa locală anunță că totul este pus la punct între cele trei părți. Jucătorul urmează să fie anunțat oficial pe parcursul săptămânii. Italienii speră chiar să îl poată folosi în meciul cu Pisa, din etapa viitoare.

„Românul ar fi fost reticent la început, în ciuda interesului manifestat de echipa din Seriei B. Însă, realizând că nu era în planurile antrenorului său, ar fi acceptat în cele din urmă să meargă la clubul italian, deținut și de 777 Partners”, scriu cei de la La Derniere Heure.

Denis Drăguș va fi al treilea român din lotul celor de la Genoa. Radu Drăgușin (20 de ani) și George Pușcaș (26 de ani) speră să le dea o mână de ajutor în lupta la titlu. După 21 de etape, Genoa este pe locul 3 în Serie B, cu 39 de puncte, la egalitate cu locul 2. Frosinone este lider, cu 45 de puncte.

Revenit după patru ani la națională

Denis Drăguș a revenit în toamna trecută la echipa națională. A marcat și în eșecul cu Slovenia, de la Cluj, 1-2, și în victoria categorică cu Moldova, de la Chișinău.

„Mă bucur, orice reușită la națională înseamnă mult, mă bucur că am reușit să dau primul gol. Sper ca pe viitor, cu reușitele mele, să luăm puncte și să ne calificăm la turnee finale. Eu când intru în teren vreau să dau totul și cred că în seara asta am dat totul. Sper să o țin tot așa. Când vin la echipa națională, sper ca tot grupul să fie apt.

Trebuie să luăm fiecare meci ca pe un mod de a crea o familie, un grup unit. Cred că ați văzut că sunt foarte mulți jucători tineri. Eu sper să jucăm din ce în ce mai bine, să fim pregătiți când începe campania”, a spus Denis Drăguș, după meciul de la Cluj.

În acest sezon, Denis Drăguș a marcat patru goluri în 21 de apariții pentru Standard Liege.

  • 10 goluri în 54 de meciuri a strâns bucureșteanul la Standard Liege.
  • 1,8 milioane de euro a plătit Standard Liege pentru a-l transfera pe Denis Drăguș de la FC Viitorul, în august 2019
  • 2 milioane de euro este cota de piață a atacantului român, conform Transfermarkt

Playsport.ro