sâmbătă 2 ianuarie 1:49 PM

       Abonare la google news

Român suspectat de infectare cu noua tulpină de coronavirus


Un român este suspectat că s-a infectat cu noua tulpină de coronavirus, care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie, unde  face, din păcate, ravagii.


Pe 21 decembrie, autorităţile din Franţa au arestat doi români, şoferi de TIR. Aceştia sunt acuzaţi de trafic de migranţi. Ajunşi după gratii în Lille, cei doi au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Iar în cazul unuia, markerii au fost foarte ridicaţi. Românul este suspectat că are noua tulpină de coronavirus, care a fost decoperită și care face ravagii în Marea Britanie. Ulterior, virusul a fost descoperit și în alte state din Europa. Vestea a creat panică în penitenciar: toţi angajaţii vor fi testaţi, iar cei care vor avea rezultat pozitiv ar urma să fie transferaţi către o închisoare cu secţie medicală Covid-19, scrie alephnews.ro. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT. DE CE ESTE PERICULOASĂ PENTRU COPII NOUA TULPINĂ DE CORONAVIRUS)

Ce spune medicul Adrian Marinescu despre noua tulpină de coronavirus

Experții au descoperit o nouă tulpină de coronavirus, iar din primele cercetări se pare că aceasta ar putea fi de 10 ori mai contagioasă. Tulpina a fost numită D614G, iar potrivit Organizației Mondiale a Sănătății acest tip a fost descoperită anterior în numeroase țări și a devenit varianta predominantă în Europa și Statele Unite. (NU RATA: CERCETĂTORUL OCTAVIAN JURMA, DEZVĂLUIRI ÎNGRIJORĂTOARE DESPRE NOUA TULPINĂ A CORONAVIRUSULUI: ”CU SIGURANȚĂ A AJUNS ȘI ÎN ROMÂNIA”)

Ce spune medicul Adrian Marinescu despre noua tulpină a virusului. ”Știm că aceste cazuri de import de când a început pandemia fac ca varianta nouă de virus să ajungă peste tot. Tulpini noi am avut de-a lungul pandemiei, și în China, Spania, probabil vor mai fi. Mutațiile identificate până acum nu încurcă vaccinarea și este important ca vaccinarea să se întâmple repede, pentru că mutații vor mai exista. Așadar, este important ca vaccinarea să se întâmple în timp scurt”, a dezvăluit medicul la Digi 24.

Sursa: Cancan.ro