Revelionul a pus pe pauză vaccinarea pentru majoritatea medicilor - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 12:30 PM

Revelionul a pus pe pauză vaccinarea pentru majoritatea medicilor


  • Medici din Timișoara, programați la vaccinare într-un centru închis
  • Medicii vor fi reprogramați în zilele viitoare
  • Doar 4 centre de vaccinare au fost deschise în primă fază

Poate că Revelionul a pus pe pauză vaccinarea pentru majoritatea medicilor, dar unii și-au călcat pe inimă, au uitat de perioada de sărbătoare și merg să își facă prima doză.

E vorba despre medici din sistemul privat, care s-au programat prin platforma online. Au fost alocați la centrul de vaccinare de la Spitalul de Copii. Doar că aici vaccinările sunt suspendate până pe 4 ianuarie. Or medicii respectivi au fost programați în ordinea solicitărilor, pentru datele de 1 și 2 ianuarie. Până acum, nimeni nu ne-a răspuns ce se întâmplă cu ei. Dacă vor fi reprogramați, sau își pierd rândul.

Câte centre sunt la Timișoara și câte sunt închise până luni

În total sunt 32, însă doar 4 au fost deschise în primă fază, pentru vaccinarea personalului medical: la Spitalul Județean, Spitalul de Copii, Spitalul Municipal Lugoj și Spitalul Militar. Doar acesta din urmă funcționează în aceste zile, dar numai pentru personalul propriu. Iar Spitalul Județean nu are oricum capacitatea, momentan, de a vaccina cadre medicale din exterior. Abia după ce vor fi imunizate cele peste 2.000 de cadre de aici, vor primi medici și asistente din alte unități.

Câte cadre medicale au primit prima doză de vaccin

10.289. Dintre acestea, în județul Timiș, 975. În total, au prezentat reacții adverse, 26 dintre persoanele vaccinate: 4 au prezentat durere, la locul injectării, iar alte 22, febră, dureri de cap sau urticarie.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro