miercuri 25 ianuarie 10:18 PM

       Abonare la google news

Republica Moldova renunță la închiderea spațiului aerian: Ar îngreuna livrarea ajutorului umanitar pentru refugiații din Ucraina


Ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a declarat că republica a renunţat la inițiativa de a închide spațiul aerian, din cauza cazurilor de cădere a unor fragmente de rachete pe teritoriul său, anunţă Rlive, potrivit Rador.


În luna octombrie anul trecut, Ministerul Apărării al Republicii Moldovei a anunţat că ia în calcul o decizie de închidere a spațiului aerian al țării, pe fondul atacurilor lansate de Rusia asupra Ucrainei.

Anatolie Nosatîi a confirmat că au existat propuneri de închidere a spaţiului aerian în cadrul guvernului. Decizia de a închide spațiul aerian a fost abandonată, după ce riscurile au scăzut, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, în prezent această problemă nu este pe ordinea de zi, însă autoritățile continuă să monitorizeze situația și, dacă ea va deveni periculoasă, se vor lua măsuri.

Nosatîi a adăugat că închiderea spaţiului aerian al R.Moldova ar duce la unele probleme, de exemplu, ar îngreuna livrarea ajutorului umanitar pentru refugiații din Ucraina. Ministrul a mai spus că fragmentele de rachetă găsite pe teritoriul Republicii Moldova au fost predate autorităților de anchetă.

Stiripesurse.ro