miercuri 25 ianuarie 11:28 AM

       Abonare la google news

„Regele” Gică Hagi i-a găsit înlocuitor lui Alexi Pitu. Ce variantă are managerul Farului Constanța pentru postul jucătorului ajuns la Bordeaux


Alexei Pitu a plecat de la Farul Constanța și va semna cu Bordeaux, în divizia a doua din Franța. Acesta bifează astfel, la doar 20 de ani, cel mai important transfer din carieră.


Ce variante are Gheorghe Hagi pentru înlocuirea lui Pitu?

În locul lui Alexei Pitu, Gheorghe Hagi are doar variante riscante. Conform lui Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, există doi jucători, amândoi tineri, care l-ar putea înlocui pe Pitu.

La doar 16 ani, Enes Sali este văzut de ”Meme” drept principala alternativă pentru Alexei Pitu. Acesta a jucat șase meciuri în Superligă, marcând și un gol.

Al doilea jucător despre care spune Mihai Stoica că poate juca în locul lui Pitu este Kevin Doucoure, care a jucat în bandă, dar în dreapta, meciul cu FCSB din campionat, când a și marcat.

„Sali! Doukoure a jucat puţin în dreapta cu noi şi ne-a dat şi gol”, a declarat Mihai Stoica.

Alexei Pitu a adunat 20 de meciuri, cinci goluri și cinci pase de gol în Superligă anul acesta, fiind în cel mai bun sezon al carierei.

Gheorghe Popescu a fost cel ce a confirmat plecarea lui Pitu

Cel care a confirmat plecarea lui Alexei Pitu la Bordeaux a fost chiar președintele clubului de la malul mării, Gheorghe Popescu.

„Merge să facă vizita medicală, încă nu a semnat. Dacă e ok, probabil va semna în următoarele zile. S-au schimbat regulile. Înainte semnai contractul și apoi făceai vizita. Dacă picai vizita, se anula contractul. Acum e invers, faci întâi vizita și după aceea semnezi.

Nu avem acceptul din partea francezilor să spunem suma, dar e o sumă peste evaluarea lui de pe Transfermarkt (n.r. 1.4 milioane de euro). Există și procente, da.

Cei care își dau cu părerea, să-și facă socoteli în curtea lor. E bucătăria noastră internă, ne facem singuri socotelile. Dacă noi am considerat că înțelegerea e convenabilă, înseamnă că mergem mai departe.

În ultimele luni, eu personal am avut contact cu mai multe cluburi din afară, m-au întrebat cât costă, câți ani are, cum joacă. Prima ofertă serioasă și scrisă a venit de la Bordeaux.

Pentru că noi considerăm – și la fel și el – că e o oportunitate bună pentru el. Toată lumea consideră că echipa va promova. El a semnat pe 4 ani și jumătate și el speră ca, din vară, să joace în Ligue 1.

Are un contract foarte, foarte bun, crede-mă. El a copilărit în Germania o bună perioadă, vorbește perfect Germana, dar franceza o învață. Știe engleza”, a spus Gheorghe Popescu.

Președintele clubului a vorbit și despre șansele lui Alexei Pitu de a se intergra la echipa din divizia a doua din Franța, spunând că depinde doar de el dacă va reuși.

”Când mergi la o echipă, sunt anumite situații, deci lucrurile se pot schimba în 6 luni cum nu îți poți închipui. Depinde cum este văzut actualul antrenor, sau dacă vine altul, sau alte chestii.

El merge la o fostă campioană a Franței, e un pas mare făcut în cariera lui. Noi ce putem să facem? Îl pregătim până la scara avionului. Nu mai depinde de Hagi, de mine, de nimeni.

Noi l-am educat, l-am făcut să joace în Liga 1 și a avut evoluții excelente în acest an, deci depinde acum de cluburile din străinătate și de jucător, de alte aspecte pe care noi nu le mai putem controla când pleacă de la club”, a spus Gică Popescu, la Fotbal Club.

Playsport.ro