miercuri 25 ianuarie 6:21 PM

       Abonare la google news

Raoul Trifan despre cazul Nica – ANI: Este penibil să te folosești de credință ca de un fel de pavăză în fața legii


Referindu-se la decizia ANI de-a solicita parchetului anchetarea lui Alin Nica, senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, arată că în acest caz se întâmplă o mai veche meteahnă a politicianului român, respectiv să amestece politica cu religia.


Agenţia Naţională de Integritatea (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu trei “incidente de integritate” pe care le-ar fi comis Alin Nica, preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş,  pe când era primar al comunei Dudeştii Noi. Potrivit ANI, există trei fapte imputabile preşedintelui CJ Timiş, şi anume: conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. În replică, Nica afirmă că la una dintre acuze a fost vorba de ridicarea unui lăcaş de cult.

Senatorul USR Raoul Trifan spune că e penibil să te foleseşti de credinţă în faţa legii

De ce nu este bine să amesteci politica cu religia. Dacă este ceva mai penibil decât să te folosești de propria credință în scopuri politice, acel lucru sigur este să te folosești de credință ca de un fel de pavăză în fața legii. În caz că vrem să găsim motivele pentru care clasa politică este tot timpul ultima la capitolul încredere din partea cetățenilor, ajunge să ne uităm la acest caz tipic de politician ajuns în atenția Legii”, arată Trifan.

Senatorul USR aşteaptă de la Nica să colaboreze cu procurorii, iar dacă va fi pus sub acuzare să demisioneze din funcţia de preşedinte al CJ Timiş.

“Chiar dacă prezumția de nevinovăție rămâne în picioare până la o decizie definitivă în instanță, modul populist în care Nica a ales să se apere public, făcând apel la propria credință și la presupuse metode securistice folosite pentru a-l discredita, ridică niște serioase semne de întrebare. Agenția Națională de Integritate nu l-a reclamat la Parchet pentru că este ortodox, așa cum Alin Nica susține în mod evident fals, ci pentru că din funcția de conducător al unei instituții a luat decizii care au favorizat altă instituție unde făcea de asemenea parte din conducere. Iar acestea nu sunt singurele probleme constatate de ANI, după cum se vede în comunicatul de astăzi. Mă aștept de la președintele Consiliului Județean Timiș să colaboreze cu procurorii pentru stabilirea adevărului, iar dacă este pus sub acuzare, să demisioneze din funcția pe care o ocupă pentru a nu aduce atingere imaginii județului”, a încheiat Trifan.

 

Debanat.ro