Raed Arafat despre cei care refuză vaccinarea: "Nu vor fi discriminați" - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 12:14 PM

Raed Arafat despre cei care refuză vaccinarea: „Nu vor fi discriminați”Raed Arafat despre cei care refuză vaccinarea. Autorităţile române nu vor aplica reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vor imuniza, a declarat șeful DSU la Antena 3.

Raed Arafat despre cei care refuză vaccinarea: „Nu vor fi discriminați”

Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat„, a precizat şeful DSU.

Arafat, nerăbdător să-și facă vaccinul

Raed Arafat a adăugat că abia aşteaptă să se vaccineze şi el şi că cel mai mare avantaj al vaccinării este faptul că, chiar dacă o persoană se va infecta cu noul coronavirus după vaccinare, nu va mai dezvolta forme severe şi nici sechele pulmonare sau sechele la alte organe.

Niciunul dintre noi nu recomandă acest lucru fără să spună că o să se vaccineze. Eu am zis că aștept momentul. Eu sigur mă vaccinez. Nu se pune problema. Abia aștept acest lucru. Pentru că oricare dintre noi este vulnerabil și este la orice moment expus să se infecteze și să ajungă chiar pe patul de Terapie Intensivă„, a precizat Arafat.

Starea de alertă, prelungită

Secretarul de stat a precizat că se așteaptă ca după sărbători numprul infectărilor să crească şi, prin urmare, să fie prelungită starea de alertă.

Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI„, a spus Raed Arafat potrivit digi24.ro.

Sursa: Romaniatv.net