Raed Arafat anunță că starea de alertă ar putea fi prelungită: După sărbători e posibil să avem o creștere a cazurilor - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 10:02 PM

Raed Arafat anunță că starea de alertă ar putea fi prelungită: După sărbători e posibil să avem o creștere a cazurilor


  • Arafat: Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile
  • Arafat: Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări
  • Șeful DSU a precizat că nu se pune problema unui lockdown în România

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că starea de alertă ar putea fi prelungită în România, în ciuda faptul că ne aflăm „pe un platou” în ceea ce privește numărul de noi infectări zilnice.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este. Am mai spus și în alte momente. Nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum două, trei săptămâni, mai ales la ATI”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Șeful DSU a adăugat că „este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile”. El spune că mulți români au petrecut în familie, dar unii nu au respectat restricțiile, dovada fiind miile de amenzi din prilmele zile ale anului.

În același context, Raed Arafat a spus că odată cu vaccinarea medicilor nu se termină și pandemia.

„Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări. Înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat, avem două fronturi care merg în paralel, frontul de luptă cu virusul și frontul de vaccinare, care o să ducă la revenirea la normalitate, vaccinul este o lumină de la capătul tunelului, dar mai avem mult până la lumina asta”, a subliniat Raed Arafat.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro