marți 24 ianuarie 6:10 PM

       Abonare la google news

Putin duce lupte pe toate fronturile


Poliția din Moscova a deschis un dosar administrativ împotriva bloggerilor Dasha Koreika și Hilmi Forks pentru propaganda LGBT, se afirmă în răspunsul dat marți de către primul adjunct al ministrului rus de Interne, Aleksandr Gorovoi, la solicitarea primului vicepreședinte al Comitetului pentru Educație al Dumei de Stat, Iana Lantratova, anunță Tass, potrivit Rador.


După cum se menționează în documentul aflat la dispoziția TASS, Ministerul rus de Interne a analizat solicitarea Ianei Lantratova adresată Parchetului General al Federației Ruse cu plângere împotriva activităților bloggerilor Hilmi Forks și Dasha Koreika.

„Pe baza rezultatelor analizei informațiilor specificate de către un funcționar autorizat al Departamentului Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei pentru districtul Tverskoi din Moscova, la 13 ianuarie, a fost inițiat un dosar de infracțiune administrativă în temeiul articolului 6.21 din Codul Infracțiuni Administrative al Federației Ruse (privind „Propaganda relațiilor sexuale netradiționale și (sau) preferințe, schimbarea sexului”). O anchetă administrativă este în desfăşurare” – se arată în document.

Sancțiunea acestui articol pentru persoanele fizice prevede o pedeapsă sub forma unei amenzi cuprinse între 50.000 şi 400.000 de ruble. În plus, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat o verificare procedurală a bloggerilor ruşi în temeiul art. 242 din Codul Penal al Federației Ruse („Producerea și traficul ilegal de materiale sau obiecte pornografice”). Pedeapsa maximă conform acestui articol este de până la șase ani de închisoare.

Stiripesurse.ro