miercuri 25 ianuarie 6:49 PM

       Abonare la google news

Putin a evitat să comenteze decizia Germaniei de a furniza tancuri Leopard Ucrainei


  • Putin a evitat să comenteze miercuri decizia Germaniei de a furniza tancuri Leopard Ucrainei.
  • Anunțul Germaniei că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina a provocat o reacție furioasă din partea Ministerului de Externe al Rusiei și a ambasadei sale la Berlin.
  • Putin a făcut doar o aluzie indirectă la tensiunile internaționale actuale, comentând că Germania „strict vorbind” a rămas sub ocupație militară americană – o referire la trupele aliate staționate în țara NATO.

Președintele rus Vladimir Putin a evitat să comenteze miercuri decizia Germaniei de a furniza tancuri Leopard Ucrainei în timpul unei vizite la Universitatea de Stat din Moscova, oferind în schimb sfaturi de carieră studenților și răspunzând la întrebări pe alte subiecte, scrie Reuters.


Anunțul Germaniei că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina după săptămâni de presiune din partea aliaților săi a provocat o reacție furioasă din partea Ministerului de Externe al Rusiei și a ambasadei sale la Berlin, dar președintele a evitat această problemă.

Putin, un vorbitor fluent de germană care a activat ca ofițer KGB în fosta Germanie de Est, a petrecut mai mult de o oră răspunzând la întrebările studenților cu privire la alte probleme, de la câini pierduți la tehnologia cuantică, deși războiul din Ucraina a continuat să apară în discuții doar indirect.

Un student pe nume Vladislav din regiunea Lugansk ocupată de ruși din estul Ucrainei i-a spus lui Putin că a participat anul trecut la „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina și visul său era să lucreze pentru serviciul de securitate FSB, pe care Putin l-a condus cândva.

Putin, în vârstă de 70 de ani, i-a mulțumit pentru serviciul său militar și a spus că va ține cont de ambițiile sale FSB.

„Oamenii ca tine înțeleg cel mai bine importanța acțiunii pentru a proteja oamenii… și Rusia însăși” , a spus președintele. „Mulțumesc lui Dumnezeu că ești în viață și bine, de oameni ca tine va fi nevoie atât în ​​serviciile speciale, cât și în FSB” .

„Parte a culturii mondiale”

Un alt student a spus că a avut grijă de frații săi de 9, 10 și 16 ani, când mama sa a plecat anul trecut pentru a lucra ca asistentă la front. Putin a spus că se înclină în fața ei.

O tânără pe nume Daria i-a spus lui Putin că visează să lucreze în administrația prezidențială, iar acesta a răspuns că „cu siguranță va informa departamentul de personal” .

Putin a sugerat că unii folosesc războiul din Ucraina ca o scuză pentru a „anula” cultura rusă – o afirmație adesea repetată, dar neîntemeiată de Moscova – dar a spus că rușii vor continua să se bucure de Beethoven și Bach.

„Facem parte din cultura mondială”, a spus el.

În declarațiile sale, Putin a făcut doar o aluzie indirectă la tensiunile internaționale actuale, comentând că Germania „strict vorbind” a rămas sub ocupație militară americană – o referire la trupele aliate staționate în țara NATO.

,,O mare parte din ceea ce se întâmplă (acum) are rădăcini adânci… Suveranitatea va fi returnată Europei, dar se pare că va dura timp” , a adăugat el.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro