sâmbătă 2 ianuarie 11:24 PM

       Abonare la google news

PROGNOZA METEO Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă


PROGNOZA METEO. Duminica, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie; temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 13 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade. Cerul va avea înnorări persistente în sud-vest, în est şi în zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente şi pe alocuri moderate cantitativ.


În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi local va ploua în general slab. La munte, la altitudini de peste 1600 m, vor fi precipitaţii mixte, iar în masivele sudice şi sud-vestice se vor acumula cantități de apă mai însemnate, în general de 15…20 l/mp. Vântul va sufla tare, cu precădere la începutul zilei, în zona montană înaltă, în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăşi 85…95 km/h, viscolind şi spulberând zăpada; în restul teritoriului vântul va fi slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, cu viteze de 55…65 km/h şi pe alocuri şi în celelalte regiuni, cu precădere în sud-est și est. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări, iar după-amiaza și seara temporar va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 6…7 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO luni

LUNI Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, cu valori termice în creştere faţă de zilele precedente în cea mai mare parte a țării, dar va fi în general închisă. Ploile vor cuprinde treptat toate regiunile și vor fi în general moderate cantitativ, iar în dealurile sudice se vor acumula local peste 30…40 l/mp. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar noaptea, în general la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde şi vântul se va intensifica, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste și va fi viscol.

Citeste si PROGNOZA METEO ianuarie 2021. Gerul Bobotezei lipseşte în acest an

Intensificări ale vântului vor fi, în a doua parte a intervalului, şi în centrul și nordul Carpaților Orientali, cu 60…75 km/h, iar local și cu viteze mai mici şi în sudul, centrul şi estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab în a doua parte a zilei și în general moderat cantitativ noaptea. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în orele serii și în prima parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade. În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO marţi

MARTI Vremea va fi în general închisă în prima parte a intervalului în majoritatea zonelor, iar valorile termice, deşi în scădere faţă de intervalul precedent în toată ţara, se vor menţine peste mediile multianuale ale perioadei. Ziua cerul va fi noros,iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse şi vor fi local moderate cantitativ; excepţie vor face Banatul, sudul Olteniei şi al Munteniei, unde înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala pe alocuri, cu precădere în primele ore.

În zona montană vor predomina ninsorile, iar în cele submontane şi depresionare din nord şi nord-est vor fi posibile precipitaţii mixte. Izolat se va depune polei. Noaptea aria de nebulozitate şi precipitaţii va fi în restrângere spre regiunile nord-estice, în celelalte zone cerul se va degaja şi pe alocuri se va forma ceaţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi temporare, pe arii restrânse, şi în restul teritoriului, în special în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 13 grade în sudul Dobrogei şi al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, cu cele mai mici valori în zonele depresionare şi subcarpatice din sud-vest.

BUCUREȘTI Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, deşi valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări şi trecător ploaie slabă la începutul zilei. Vântul va fi moderat, cu ușoare intensificări ziua, apoi va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA miercuri

MIERCURI Vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal la începutul lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 şi 7 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe în regiunile vestice. Începând de seara, aria de nebulozitate se va extinde şi peste celelalte zone, va ploua local în sudul şi sud-vestul teritoriului şi pe arii restrânse în rest. În zona montană vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m vor predomina ninsorile.Izolat vor fi depuneri de polei, cu probabilitate mai mare la munte, în centru şi nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice în prima decadă a lunii ianuarie, astfel că maxima va fi de 11…12 grade, iar minima de 3…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii când va creşte probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. În orele dimineţii şi trecător seara şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

DE JOI PANA SAMBATA Valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, iar în nord, în centru şi local în vest vor deveni apropiate de cele obişnuite în această perioadă din an. Vor fi precipitaţii temporare în majoritatea zonelor.

Sursa: Romaniatv.net