marți 24 ianuarie 10:18 AM

       Abonare la google news

Prognoza meteo pentru perioada 23 ianuarie


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturile vor fi cu mult peste media normală din următoarea perioadă.


Din punct de vedere calendaristic, iarna și-a făcut apariția demult pentru români. Totuși, dacă ar fi să ne gândim la temperaturile de afară, mulți au optat deja pentru tricouri. Iată cum va arăta vremea în perioada 23 ianuarie-20 februarie 2023.

VEZI ȘI: Meteororlogii au făcut anunțul! Cum va arăta vremea în perioada 23 ianuarie – 5 februarie 2023

Săptămâna 23-30 ianuarie 2023

În această perioadă, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, pe întreg teritoriul României. Specialiștii susțin că va fi destul de cald în majoritatea zonelor din țară. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în cele intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 30 ianuarie-6 februarie 2023

Pentru intervalul precizat mai sus ANM anunță că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face zonele montane, unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, dar și local excedentare în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

NU RATA: Vremea se schimbă radical în România! Meteorologii AccuWather anunță temperaturi de -10 grade

Săptămâna 6-13 februarie 2023

Așa cum era de așteptat, temperaturile vor fi destul de mari și în cea de-a doua săptămână a lunii februarie, atunci când toată lumea se pregătește pentru Ziua Îndrăgostiților. ANM susține că în regiunile extracarpatice vor fi temperaturi cu mult peste media normală. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13-20 februarie 2023

Abia în cea de-a treia săptămână din luna iubirii vom putea vorbi despre o reglare a temperaturilor. Gradele din termometre vor arăta valori aproape normale pentru perioada respectivă pe tot teritoriul țării noastre. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, a anunțat ANM.

Cancan.ro