Profit.ro: Orange România a anunțat sindicatele că peste 500 de angajați vor fi disponibilizați - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 3:52 PM

Profit.ro: Orange România a anunțat sindicatele că peste 500 de angajați vor fi disponibilizațiOrange Communications România, fostul Telekom Communications România (fostul Romtelecom), urmează să disponibilizeze în perioada următoare 551 de angajați, pe fondul diminuării veniturilor a numărului de clienți, potrivit unui mesaj al unui sindicat către membrii acestuia, intrat în posesia Profit.ro.

„Astăzi, la sediul Europe House, a avut loc o întâlnire între Sindicate și Administrație (…). Subiectul întâlnirii a fost acela de prezentare a unui Proiect de reorganizare care se va solda cu plecarea unui număr de 551 de angajați astfel: 345 tehnicieni Rețea acces și Agenți întreținere și reparații, 192 persoane din B2B (CT, vânzări, suport general, servicii clienți, supervizori, manageri), 4 persoane Brand Marketing și 10 persoane B2C din Vânzări și Distribuție. Vor fi înființate 25 de poziții pe partea de operațiuni și 100 la B2B. Pe aceste poziții pot opta oricare dintre cei 551 de colegi propuși pentru disponibiliare. Motivația Adminitrației pentru această reorganizare care afectează circa 20% din angajații Orange Communications Romania este că baza de clienți și veniturile au scăzut foarte mult”, se arată în mesaj.

Orange România, liderul pieţei locale de telecom, a încheiat primul trimestru din acest an cu o cifră de afaceri consolidată în valoare de 383 de milioane de euro, în scădere cu 0,7% față de trimestrul 1 2022.

Conform companiei, rezultatele trimestrului reflectă creșterea vânzărilor de echipamente și ale serviciilor de fibră optică, dar și diminuarea veniturilor pe fondul reducerii ratelor de terminație și al declinului structural al unor servicii care nu mai răspund nevoilor pieței.

La 31 martie 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,9 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1,2 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,3 milioane de clienți.

Economedia.ro