Privelişte oribilă la Roma, după noaptea de Revelion. Mii de păsări au murit din cauza focurilor de artificii VIDEO - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 4:10 PM

Privelişte oribilă la Roma, după noaptea de Revelion. Mii de păsări au murit din cauza focurilor de artificii VIDEOImaginile masacrului vin din centrul istoric al Romei și surprind pe asfalt mii de păsări, multe decedate, altele dezorientate și înspăimântate, incapabile să zboare, din cauza zgomotului petardelor din noaptea de Revelion.

Focurile de artificii s-au organizat în ciuda ordonanței care le-a interzis, din 31 decembrie până pe 6 ianuarie. Ordonanța prevede amenzi de până la 500 de euro și confiscarea materialului exploziv.

Citeşte şi Moarte şocantă pentru un ofiţer de poliţie. A fost ucis de un cocoş când a intervenit pentru a opri o luptă ilegală

Imaginile din noaptea de Revelion surprind păsările care zboară disperate, în timpul focurilor de artificii, apoi se prăbușesc pe firele de înaltă tensiune din centrul istoric al Romei, scrie La Stampa.

Această situaţie din capitala Italiei nu reprezintă însă o noutate. În ultima seara a anului 2010, o ploaie de pasari moarte a cazut peste statul american Arkansas, iar mai apoi si peste Louisiana. Intrigati, cercetatorii au cautat timp de aproape o saptamana un raspuns la aceasta curiozitate stiinţifică.

Reuniti pentru a dezlega misterul,  specialistii veterinari au constatat ca cele peste 5.000 de pasari cazute din cer au murit din cauza… bucuriei de Revelion. În fapt, explicatia oficiala a fost “trauma cauzată de impact”.  Din câte se pare, artificiile lansate in noaptea de Anul Nou au dezorientat bietele zburatoare, acestea lovindu-se de cladiri sau alte structuri.

“Specialistii nostri s-au gandit ca au fost lansate mai multe artificii comerciale. Pentru acestea este nevoie de autorizatie, insa nimeni nu a cerut un astfel de permis, asa ca este putin probabil ca cineva sa apara acum si sa recunoasca”, a declarat Scott Wright, seful Centrului Naţional al Sanatatii Vietatilor Salbatice din Madison, pentru Wisconsin State Journal.

 

Sursa: Romaniatv.net