Premierul Poloniei vine la Bucureşti. Va participa la o şedinţă comună de Guvern şi se va întâlni cu Klaus Iohannis - Știrile.eu

marți 28 martie 2023 7:39 AM

Premierul Poloniei vine la Bucureşti. Va participa la o şedinţă comună de Guvern şi se va întâlni cu Klaus IohannisPremierul polonez, Mateusz Morawiecki, vine astăzi în România, pentru a participa alături de premierul Nicolae Ciucă la o şedinţă comună a Guvernelor Poloniei şi României. De asemenea, va lua parte la un forum economic bilateral şi se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

În debutul vizitei, potrivit programului anunţat Guvern, premierul polonez şi şeful Executivului de la Bucureşti vor participa la Forumul economic România – Polonia, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, relatează Agerpres.

Morawiecki va fi primit apoi la Palatul Victoria de omologul său român, în cadrul ceremoniilor fiind programată şi o fotografie de familie a membrilor Guvernelor României şi Republicii Polone.

Va urma o întrevedere în plen a celor două delegaţii guvernamentale.

La finalul reuniunii interguvernamentale, cei doi premieri vor participa la ceremonia de semnare a documentelor bilaterale: un memorandum de înţelegere între Ministerul Sportului şi Turismului din Republica Polonă şi Ministerul Sportului din România şi Declaraţia de cooperare în domeniul protecţiei civile între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Serviciul de Stat al Pompierilor din Polonia.

Evenimentul va fi urmat de o conferinţă de presă susţinută de cei doi premieri.

De asemenea, premierul Mateusz Morawiecki va fi primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Editor : M.B.


Digi24.ro