Premieră: Veto-ul președintelui Trump pe bugetul Apărării, respins de Senatul american - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 9:59 AM

Premieră: Veto-ul președintelui Trump pe bugetul Apărării, respins de Senatul americanDonald Trump Sursă foto: Profimedia

  • Senatul, dominat de republicani, a respins veto-ul preşedintelui Donald Trump pe bugetul Apărării.
  • Donald Trump a fost învins, în premieră, de Congresul SUA.
  • 740 de miliarde de dolari este bugetul alocat Apărării.

Pe final de mandat, președintele Donald Trump a primit o lovitură fără precedent în Congresul SUA. Senatul american, a cărui majoritate este formate din republicani, a respins veto-ul președintelul privind bugetul de 740 de miliarde de dolari al Apărării, potrivit The Guardian.

Așadar, Senatul a aprobat cu 81 de voturi pentru și 13 împotrivă legea Apărării, ceea ce a dus la obținerea majorității de două treimi necesară pentru ca legea să treacă. De asemena, Camera Deputaților (majoritar democrată) i-a respins lui Donald Trump veto-ul privind bugetul Apărării. În concluzie, bugetul a fost adoptat definitv, iar Donald Trump a mai primit o lovitură pe final de mandat.

Trump: „Un cadou pentru Rusia și China”

Textul de lege conține o mărire cu 3% a salariului personalului Apărării și permite susținerea trupelor și apărarea Statelor Unite. „Din păcate, acest text de lege nu include măsuri cruciale pentru securitatea naţională, contravine eforturilor guvernului meu de a pune America pe primul loc în ceea ce priveşte securitatea naţională şi politica externă şi include prevederi care nu îi respectă pe veteranii noştri şi istoria noastră militară”, a transmis Donald Trump către Congres, precizând că această lege este, de fapt, un „cadou pentru Rusia și China”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro