sâmbătă 2 ianuarie 8:43 PM

       Abonare la google news

Poveste desprinsă din filme! Un cățel și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de COVID în fața spitalului


O poveste precum cea din celebru film „Hachiko” a avut loc în orașul Nuevo Laredo, statul Tamaulipas, unde un câine și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de COVID în fața spitalului, fără să știe că acesta a murit.


Stăpânul cățelușului a fost internat în luna noiembrie în spital, după ce s-a îmbolnăvit de COIVD-19. După internarea acestuia, câinele a rămas în fața spitalului o lună, fără să știe că bărbatul a pierdut bătălia cu virusul la numai cinci zile după internare, relatează La Stampa.

Devotamentul câinelui a fost observat de personalul medical, care a început să aibă grijă de acesta. Patrupedul a primit numele de Covito, inspirat din boala ce i-a răpus stăpânul.

„Ne-a oferit multe momente de fericire în această perioadă dificilă și a câștigat inimile tuturor angajaților din spital”, a declarat Șefa departamentului COVID-19 al spitalului

 Animalul a ajuns la o asociație pentru drepturile animalelor

Povestea lui Covito a trecut granițele mexicane și a ajuns la Kendra Hernández, reprezentanta unei asociații pentru drepturile animalelor din Texas. Femeia a mers în Tamaulipas pentru a-l lua pe Covito, a-l vaccina și a-i găsi o nouă familie.

Pentru moment, cățelușul locuiește împreună cu alte 43 de animale – câini și pisici – și așteaptă ca o familie să-l adopte.

Sursa: Cancan.ro