Pot începe lucrările de refacere a acoperișului la liceul Shakespeare din Timișoara - Știrile.eu

vineri 17 martie 2023 2:05 PM

Pot începe lucrările de refacere a acoperișului la liceul Shakespeare din Timișoara


Societatea care va realiza refacerea acoperișului clădirii din Piața Romanilor nr. 13, unde funcționează Liceul Teoretic „William Shakespeare”, se poate apuca de lucrări. Municipalitatea timișoreană a semnat contractul de execuție.

Clădirea necesită reparații ale acoperișului care prezintă degradări din cauza vechimii materialelor. Aceste degradări au dus la infiltrații și la degradarea clădirii. Imobilul de pe str. Romanilor nr. 13 este monument istoric, parte din Ansamblul urban „Fabric” (II)- TM-II-a-A-06097.

Vor fi realizate toate lucrările necesare de refacere a integrității și funcționalității sistemelor de acoperire – astereală și învelitoare și a sistemele de colectare și evacuare a apelor pluviale – jgheaburi, și burlane. Scopul final este oprirea degradării clădirii.

Pentru acest obiectiv, Primăria Timișoara a obținut finanțare prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, Subprogramul acțiuni tematice: Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.


Durata contractului este de patru luni, începând de la data menționată în ordinul de începere de execuție a lucrărilor de reparații până la terminarea lucrărilor recepționate și plătite. Valoarea contractului este de 378.377,62, fără TVA. Executant este Restaurotim Construct SRL.

-->

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Debanat.ro