Poşta Română va începe luni, 4 ianuarie, plata pensiilor pe această lună - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 6:20 PM

Poşta Română va începe luni, 4 ianuarie, plata pensiilor pe această lunăPoşta Română va începe luni, 4 ianuarie, plata pensiilor pe această lună. Iată în ce interval îşi vor primi pensionarii banii.

Având în vedere programul de sărbători, săptămăna trecută, Ministrul Muncii a anunţat că, anul acesta, pensiile vor fi achitate la domiciliu în intervalul 1-15 ale fiecărei luni. Raluca Turcan a afirmat că a solicitat instituţiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună din acest an.

“Ministrul Raluca Turcan a stabilit cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituţiile funcţionează cu program redus de sărbători”, se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres.

Astfel, Raluca Turcan a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi.

De asemenea, Casa Naţională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenţă toate ordinele de plată către Poşta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poşta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu.

Nu în ultimul rând, Companiei Naţionale Poşta Română i-a fost adresată solicitarea de a depune toate eforturile necesare, conform convenţiei încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari, se mai arată în comunicat.

Sursa: Cancan.ro