Poli Iași s-a trezit peste noapte cu un nou președinte! Lovitură în Copou, după decizia Tribunalului București - Știrile.eu

joi 2 februarie 2023 5:18 PM

Poli Iași s-a trezit peste noapte cu un nou președinte! Lovitură în Copou, după decizia Tribunalului București


Tribunalul București i-a dat dreptate lui Ciprian Paraschiv (49 de ani) în procesul cu Poli Iași. Clubul este obligat să îl reangajeze pe fostul președinte și are de plătit și despăgubiri de cel puțin 130.000 de euro.


Cu 31 de puncte după 16 etape, Poli Iași este în fruntea candidatelor la promovarea din Lig 2. Deși văzuți cu mari șanse la revenirea în Superliga, moldovenii lui Leo Grozavu s-au lovit de-a lungul toamnei de mari probleme financiare. Iar acestea se vor acutiza după ultima veste.

Poli Iași a pierdut procesul cu fostul președinte Ciprian Paraschiv

Poli Iași nu a scăpat cu bine din conflictul cu fostul său președinte, Ciprian Paraschiv. Dat afară din club în vara lui 2021, oficialul a acționat clubul în judecată și a câștigat. În urma verdictului, Paraschiv va avea e primit toate salariile și primele pe care le-ar fi încasat în perioada iunie 2021 – ianuarie 2023. Mai mult, clubul este obligat să îl repună în funcția din care l-a înlăturat prin desființarea postului.

Ciprian Paraschiv avea un salariu de 6500 de euro, astfel că Poli Iași va trebui să scoată din conturi cel puțin 130 de mii de euro, dar suma va trebui actualizată, astfel că poate crește.

Paraschiv, care a ajuns la Poli Iași după ce a renunțat la postul de director dezvoltare în cadrul FRF, la începutul anului 2020, a plecat din Copou în urma unui conflict cu primarul Mihai Chirica şi cu fostul Consiliu Director al clubului, care îi avea în prim-plan pe Leonid Antohi, Adrian Ambrosie şi Mircea Ursu.

„Da, am văzut sentința. Deocamdată nu am apucat să discutăm, dar o vom face. O să vedem cum rezolvăm această problemă. Echipa are obiectiv promovarea în Liga 1 și sper că ne-am întărit în această iarnă. Ca nume sigur am făcut-o, dar rămâne să vedem cum se integrează în formulele lui Leo (n.r. Leo Grozavu)”, a declarat Cornel Șfaițer pentru Digi Sport.

Managerul executiv Florin Briaur: Vom acționa în instanță pentru recuperarea prejudiciului

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, spune că îi va da în judecată pe cei vinovați, pentru recuperarea prejudiciului. În plus, Florin Briaur spune că va încerca un dialog cu Ciprian Paaraschiv. În ciuda problemelor, oficialul este convins că obiectivul echipei va rămâne promovarea în Liga 1:

„Am primit și noi, la club, decizia instanței. Voi avea o discuție cu fostul președinte Ciprian Paraschiv, pentru a găsi cele mai bune soluții de a achita datoria către el. În același timp, ne vom consulta cu avocații și ne vom îndrepta în instanță împotriva vechiului Comitet Director, care l-a demis pe Ciprian Paraschiv, pentru a încerca să ne recuperăm prejudiciul.

În ceea ce privește angajarea lui Ciprian Paraschiv, o să vedem dacă vrea să vină în funcție. Dar indiferent dacă va veni sau nu, obiectivul Politehnicii rămâne promovarea în SuperLigă”, a declarat Florin Briaur pentru Liga2.ro.

Playsport.ro