- Playsport - Știrile.eu

marți 28 martie 2023 8:52 AM

– PlaysportGiroud scrie istorie pentru Franța. Ajuns la aproape 37 de ani, al doboară în continuare record după record.

Giroud a doborât încă un record

Atacantul de la AC Milan a jucat în duelul cu Irlanda și chiar a marcat. Astfel, el a devenit jucătorul cel mai în vârstă care joacă titular în naționala din hexagon.

Francezul este deja cel mai bun marcator din istoria naționalei, cu 53 de goluri, depășind recordul lui Henry în timpul cupei mondiale din Qatar.

Mbappe, noul căpitan al Franței

Franța a debutat în preliminarii cu un nou căpitan. La doar 24 de ani, Mbappe a fost numit de Didier Deschamps liderul echipei. El a vorbit despre importanța meciurilor ce urmează în contextul schimbărilor de generație ce afectează echipa din hexagon.

„Până acum am fost răsfăţat în generaţii, am avut echipe bune. Când te uiţi pe hârtie, mă pun în locul oamenilor care sunt în faţa televizorului lor, ei îşi spun cum am putea să nu câştigăm.

Nu avem nicio problemă să spunem că jucăm la cele mai bune cluburi din lume, că avem jucători care sunt printre cei mai buni pe posturile lor.

Au plecat mulţi jucători, aşa că trebuie să ne reinventăm şi să mergem înainte pentru a câştiga titluri. Obiectivul este să ne calificăm la acest Euro şi apoi să-l câştigăm.

Scopul meu nu este să închid uşa altora. Eu sunt veriga dintre vechea şi noua generaţie. Va merge foarte bine”, spus Kylian Mbappe, într-un interviu pentru Telefoot.

Fanii fotbalului din Franța au anunțat, imediat după decizia lui Deschamps de a-l pune pe Mbappe căpitan, că acesta este egoist. Selectuonerul a reacționat imediat.

„Mbappe egoist? Aveți o imagine despre el… Este un tip de atacant care poate lua acțiuni pe cont propriu. El poate să facă asta mai mult decât ceilalți.

Dar nu este vorba de egoism, nu am niciun dubiu legat de asta. Nu trebuie să se schimbe, are capacitatea de a fi căpitan. Nu am luat această decizie pentru a-i face pe plac, are calitățile necesare.

Această dezbatere e inutilă, pentru că e o responsabilitate să fii căpitanul Franței. Iar Kylian, când e pe teren, se gândește doar la ce trebuie să facă pentru echipă.

Nu am eu ce sfat să îi dau, știe și singur. Când e pe teren, trebuie să facă aceleași lucruri ca până acum, pentru că le face foarte bine”, a explicat Deschamps.

Playsport.ro