vineri 1 ianuarie 5:20 PM

       Abonare la google news

Piaţa de electricitate a devenit complet liberalizată. Ce trebuie să știi despre contracte și preţuri


energie-electrica Foto: Shutterstock


  • Piaţa de energie a devenit complet liberalizată la 1 ianuarie
  • Românii nu mai plătesc preţuri fixate de ANRE
  • Dacă rămâi cu vechiul contract, preţurile vor fi mai mari cu 13-26%
  • Sunt şase milioane de consumatori care au rămas în piaţa reglementată

De azi, piaţa de electricitate este complet liberalizată. Aşa că ai două opţiuni: fie nu faci nimic, rămâi cu vechile contracte care îţi aduc automat facturi mai scumpe. Fie cauţi oferte în piaţa liberă cu preţuri şi condiţii mai bune.

Expertul în energie Ionuţ Purică spune că ar trebui ca furnizorul să vină la tine cu oferte: „Puterea de negociere a clienţilor este că pot să-şi aleagă alt furnizor, dacă furnizorul lor actual creşte preţurile exagerat. Acelaşi furnizor are diverse tipuri de oferte. Lucru care trebuie urmărit şi văzut. Există o listă de furnizori cu diversele preţuri pe siteul agenţiei de reglementări energetice.

Cred că într-o piaţă concurenţială, furnizorii ar trebui să vină cu o serie de propuneri, de oferte, astfel încât să ajungă în situaţia să fure clienţii unui alt furnizor şi să-şi crească portofoliul lor de clienţi, în felul ăsta crescându-şi venitul. S-au făcut o serie de socoteli legate de creşteri sau scăderi de preţ, în orice caz, vorbim de ordinul a 10% – 15 % în ambele sensuri”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro