marți 24 ianuarie 9:33 AM

       Abonare la google news

Personalul medical de la Oncohelp a donat sânge


Aproape 80 de medici, asistente medicale și infirmiere din cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp au luat parte la o campanie de donare de sânge. Acțiunea cadrelor medicale a dus la obținerea a peste 35 de litri de sânge sau necesarul pacienților spitalului pe o perioada de aproape trei săptămâni.


Timp de două zile, una dintre încăperile OncoHelp s-a transformat într-un centru de recoltare. Acțiunea a fost organizată împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara.

Majoritatea pacienților oncologici au nevoie, într-un anumit moment al tratamentului, de transfuzii de sânge pentru restabilirea volumului si compoziției sanguine necesare continuării tratamentului specific. Din păcate, numărul celor care se îndreaptă spre centrele de recoltare este din ce în ce mai mic, statisticile arătând că doar doi la sută din populația țării donează sânge. De aceea, am decis ca în fiecare an să organizăm cel puțin o campanie internă prin care să contribuim la nevoia de sânge a celor aflați în suferință. Peste 80 de colegi din cadrul asociației au decis sa sprijine acest proiect si s-au prezentat pentru a dona” spune Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Orice transfuzie poate ajuta la tratarea unui caz de boală.

450 de ml de sânge. Atât putem să donăm o dată. Ai spune că pare puțin. O pungă. Dar fiecare picătură din acea pungă contribuie la salvarea unei vieți. Noi luptăm în fiecare zi, în fiecare minut, să salvăm vieți. Și, nu de puține ori, nu am putea să administrăm un tratament prin care luptăm împotriva cancerului, dacă nu realizăm acea transfuzie, dacă nu creștem pacientului nostru nivelul hemoglobinei”, spune Anca Buldur – asistent șef Oncologie în cadrul asociației.

Reprezentanții unității medicale au mulțumit colegilor de la Centrul de Transfuzie Sanguină Timișoara care au organizat laboratorul de transfuzie în cadrul spitalului nostru.

 

Debanat.ro