Peripețiile prin care au trecut participanții la Raliul Dakar în drumul lor spre Jeddah! Arabia Saudită are închise frontierele aeriene, maritime și terestre - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 9:59 AM

Peripețiile prin care au trecut participanții la Raliul Dakar în drumul lor spre Jeddah! Arabia Saudită are închise frontierele aeriene, maritime și terestreOrganizarea Raliului Dakar 2021 în Golf a trecut primul test major cu care s-a confruntat din cauza pandemiei Covid-19, transferul la timp al tuturor participanților în Arabia Saudită.

Confruntându-se cu numărul mare de anulări de zbor din ultimele luni, oficialii întrecerii au decis să ofere opțiunea de a călători prin zboruri directe charter către Jeddah din diferite orașe europene precum Paris, Barcelona, ​​Frankfurt sau Amsterdam. 70 la sută dintre cei din caravană s-au înscris.

Dar descoperirea în Marea Britanie a noii și celei mai infecțioase tulpini de Covid-19 a determinat Arabia Saudită să-și închidă frontierele maritime și aeriene. Participanții urmau să călătorească singuri, e vorba de cei 30 la sută, între 700 și 750 de persoane, care s-au trezit cu o problemă foarte complicată.

Peripețiile prin care au trecut participanții la Raliul Dakar în drumul lor spre Jeddah! Arabia Saudită are închise frontierele aeriene, maritime și terestre

Toți au trebuit să ajungă la Jeddah în perioada 27-31 decembrie pentru a se conforma celor două zile de carantină obligatorie la hotel, pentru a trece un test PCR și a aștepta rezultatul în camera proprie pentru a ajunge la timp la verificările administrative și tehnice și pentru a intra în „bula” din Raliul Dakar.

Operațiunea logistică a fost rezolvată într-un timp record, în trei zile, în mijlocul sărbătorilor de Iarnă.

Organizatorii au trebuit să închirieze opt aeronave charter suplimentare pentru toți cei afectați de zborurile anulate, ținând seama de regulile de capacitate sanitară. Multe dintre aeronavele în drum spre Jeddah au trebuit să se oprească pentru realimentare.

Aceste charter-uri suplimentare au plecat din Dubai, Paris și Praga și li s-a alăturat o bună parte din caravana sud-americană blocată și cu probleme la părăsirea aeroporturilor de origine. Cu toate acestea, concurenți precum peruvianul David Chávez au rămas la sol, deoarece nu au putut face la timp joncțiunea au aeroporturile de plecare spre Arabia Saudită.

Sursa: Prosport.ro