vineri 1 ianuarie 4:14 PM

       Abonare la google news

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu plata pensiilor în ianuarie. Ministrul Muncii a făcut anunțul azi


Anunț pentru pensionari. Ce se întâmplă cu plata pensiilor pentru prima lună din Noul An? Ministrul Muncii vine cu noi detalii pentru vârstinici.


Pensii 2021. Anunț pentru beneficiari pentru luna ianuarie

Ministrul Muncii a stabilit alături de reprezentanți instituțiilor implicate în plata la domiciliu a pensiilor ca procedurile pentru plățile pensiilor să fie făcute mai rapid. Astfel, Raluca Turcan a declarat că indemmnizațiile vârstnicilor vor fi achitate la domiciliul beneficiarilor în intervalul 1-15 al fiecărei luni. Oficialul a adresat Ministerului Finanțelor solicitarea de a transmite în regim de urgență dispozițiile bugetare care privesc repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie.

Acestea pleacă din Trezoreria Municipiului București către trezoreriile teritoriale, astfel creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor județene de pensii în aceeași zi. Mai mult decât atât, Casa Națională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgență ordinele de plată către Poșta Română. Motivul? Pentru a evita eventualele întârzieri. Instituției i-a fost adresată solicitarea e a depune toate eforturile necesare, în conformitate cu convenția încheiată cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari, mai arată comunicatul.

Anunțul oficial

“Ministrul Raluca Turcan a stabilit cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituţiile funcţionează cu program redus de sărbători”
Comunicat Ministrul Muncii

Mesajul ministrului Muncii

„Discuţia pe care am avut-o astăzi (marţi – n.r.) la Casa Naţională de Pensii Publice mi-a oferit garanţia că anul viitor vom porni intens demersurile pentru îmbunătăţirea legislaţiei, că vom eficientiza activitatea acestei instituţii şi că serviciile oferite beneficiarilor vor fi mai prompte şi de calitate. Astfel, împreună cu Casa Naţională de Pensii voi anunţa în cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.) calendarul plăţii pensiilor pe anul 2021, astfel încât toţi pensionarii să ştie clar în ce zi a lunii urmează să îşi primească banii. Am transmis, atât conducerii, cât şi angajaţilor, îndemnul meu de a fi riguroşi, corecţi şi implicaţi în munca lor, pentru că milioanele de pensionari din România au nevoie de instituţii care să le fie aproape şi să le vină cu adevărat în ajutor”
Raluca Turcan, ministrul Muncii (Sursa: facebook.com)

Sursa: Playtech.ro