Paranoia continuă la Moscova. Rușii au instalat sisteme de apărare Panțîr și lângă reședința lui Putin - Știrile.eu

vineri 20 ianuarie 2023 11:18 AM

Paranoia continuă la Moscova. Rușii au instalat sisteme de apărare Panțîr și lângă reședința lui PutinDupă ce ieri au instalat sisteme „Panțîr” pe acoperișul Ministerului Apărării, rușii au fixat un astfel de sistem și în apropierea reședinței lui Vladimir Putin.

Sistemul de apărare antirachetă a fost instalat la 10 kilometri de reşedința lui Putin din Novo-Ogarevo.

Imagini au fost făcute publice de NEXTA pe Twitter.

„Paranoia la Moscova! După ce ieri rușii au instalat sisteme „Panțîr” pe acoperișul Ministerului Apărării, astăzi, un astfel de sistem de apărare antiaeriană conceput pentru a intercepta aeronave și rachete balistice a fost fixat la 10 km de la reşedința lui Putin din Novo-Ogarevo.”, este mesajul care însoțește imaginile.

Mai multe fotografii făcute publice joi arată că rușii au început să amplaseze pe mai multe clădiri administrative din Moscova sisteme de apărare antiaeriană concepute pentru a intercepta aeronave și rachete balistice.

Imaginile făcute publice pe rețelele sociale arată că un sistem de rachete Panțîr a fost instalat pe acoperișul unei clădiri cu opt etaje, folosită de ministerul rus al Apărării.  Într-un videoclip se vede cum un alt sistem de apărare antiaeriană este ridicat pe acoperișul unei clădiri care aparține Ministerului Educației, aflată în apropierea Kremlinului.

Rușii au început să amplaseze pe mai multe clădiri administrative din Moscova sisteme de apărare antiaeriană concepute pentru a intercepta aeronave și rachete balistice. FOTO: Profimedia Images

Sistemele de rachete cu rază scurtă până la medie sunt folosite pentru apărare împotriva aeronavelor, elicopterelor și rachetelor de croazieră. Oficiali din armata rusă au mai precizat că ar putea fi folosite și împotriva unor ținte mai mici, cum ar fi dronele militare sau comerciale, care au devenit omniprezente pe câmpul de luptă de când Vladimir Putin a lansat invazia pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022. 

Imaginile cu amplasarea sistemelor de rachete pe clădiri din Moscova au apărut cu o zi înainte ca oficialii occidentali ai apărării să se întâlnească la baza aeriană Ramstein din Germania pentru a conveni asupra unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care ar putea include furnizarea de tancuri grele. 

Bloggerii pro-Kremlin au spus joi că apariția sistemelor de rachete pe clădiri din Moscova arată că șefii armatei sunt preocupați acum de potențiale atacuri care ar viza orașe din Rusia. 

Editor : G.M.


Digi24.ro