Papa Francisc, elogiu pentru Diego Maradona: „A fost un poet pe gazon" + Pe ce post a evoluat Suveranul Pontif în copilărie - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 1:26 PM

Papa Francisc, elogiu pentru Diego Maradona: „A fost un poet pe gazon” + Pe ce post a evoluat Suveranul Pontif în copilăriePapa Francisc, mare pasionat de sport, a răspuns la 31 de întrebări adresate de cotidianul italian „Gazzetta dello Sport”. Suveranul Pontif a vorbit despre relația sa cu Diego Maradona, decedat în urmă cu aproape două luni, dar și despre copilăria din cartierele mărginașe ale capitalei Buenos Aires.

Acesta a fost întrebat despre „El Pibe D’Oro“, având în vedere că e argentinian şi că a jucat fotbal în copilărie. Papa Francisc a rămas şi acum un fan al sportului-rege, fiind membru cotizant al clubului San Lorenzo din Argentina.

Boca Juniors, River Plate, Independiente, Racing şi San Lorenzo de Almagro sunt consdierate cele cinci mari cluburi de fotbal din Argentina. San Lorenzo, echipa pe care Papa Francisc o iubeşte, are galeria cu cel mai bogat repertoriu de cântece.

Papa Francisc, elogiu pentru Diego Maradona: „A fost un poet pe gazon” + Pe ce post a evoluat Suveranul Pontif în copilărie

„L-am cunoscut pe Diego Armando Maradona în timpul unui meci pentru Pace din 2014: îmi amintesc cu plăcere tot ce a făcut Diego pentru Scholas Occurrentes, fundația care are grijă de cei nevoiași din întreaga lume. Pe gazon a fost un poet, un mare campion care a dat bucurie la milioane de oameni, atât în ​​Argentina, cât și la Napoli în Italia. Era și un om, însă, foarte fragil”, a punctat Papa Francisc.

„Nu eram printre cei mai buni jucători de fotbal. Eram ceea ce în Argentina se cheamă pata dura, adică jucam dur. Aşa că m-au pus să stau în poartă. Dar am învăţat multe ca portar, a fost o şcoală bună pentru mine”, a recunoscut acesta.

Papa Francisc s-a născut la Buenos Aires pe 17 decembrie 1936. Copilăria petrecută la periferia capitalei Argentinei şi-a pus amprenta asupra sa. La fel ca prietenii din cartier, Papa Francisc (născut Jorge Mario Bergoglio) a ales să fie suporterul celor de la San Lorenzo.

Papa Francisc este primul papă iezuit, primul papă din afara Europei după 1200 de ani

Este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice din 13 martie 2013, Jorge Mario Bergoglio s-a născut la 17 decembrie 1936, în orașul Flores din Argentina, unul dintre cei 5 copii ai unui muncitor la calea ferată cu origini italiene. Între anii 1998 și 2013 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă iezuit, primul papă din afara Europei după Papa Grigore al III-lea (731-741, născut în Siria) și primul papă originar din cele două Americi, de Nord și de Sud.

Interviul a fost realizat la începutul lunii decembrie în timpul unei întâlniri în reședința Casei Santa Marta, la Vatican, în care Papa l-a primit pe Stefano Barigelli, directorul celor de la „Gazzetta dello Sport”.

Sursa: Prosport.ro