Orașul în care se fabrică 70% din mingile de fotbal de pe pământ: „Șutăm” fiecare minge de peste 2.000 de ori - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 11:43 PM

Orașul în care se fabrică 70% din mingile de fotbal de pe pământ: „Șutăm” fiecare minge de peste 2.000 de ori


  • 70% din mingile de fotbal de pe pământ se fabrică în Pakistan.
  • Mingile ajung să coste și peste 100 de euro – peste salariul câștigat de majoritatea muncitorilor.
  • Mohammad Masqood, muncitor: „Șutăm” fiecare minge de peste 2.000 de ori. Apoi verificăm dacă nu s-a spart.

Îți poți imagina că 70% din mingile de fotbal de pe pământ se fabrică într-un singur oraș? E în Pakistan. Pandemia a închis terenurile de fotbal, iar multe dintre afaceri cad.

În anul ultimului mondial, 2018, aici s-au fabricat 37 de milioane de mingi. Orașul Sialkot e puțin mai mare decât Clujul. Are 650.000 de locuitori, iar 60.000 dintre ei lucrează la cele peste o mie de fabrici. Faima lor a ajuns în întreaga lume și mingile ajung să coste și peste 100 de euro – peste salariul câștigat de majoritatea muncitorilor. Ei se mulțumesc și cu atât, doar să se termine odată pandemia COVID.

Mohammad Masqood, muncitor: „Șutăm” fiecare minge de peste 2.000 de ori. Apoi verificăm dacă nu s-a spart. Ceara e încă la loc, iar mingea nu și-a pierdut forma.

Wassem Shahbaz Lodhi, acționar Bola Gema Pakistan: „Această industrie există aici de aproximativ un secol. Ăsta e motivul pentru care am ajuns la perfecțiune. Mingile noastre sunt de înaltă calitate și licențiate FIFA. Cele mai multe sunt exportate în Germania, Spania, Olanda și Belgia.”

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro