sâmbătă 2 ianuarie 7:59 PM

       Abonare la google news

O jucătoare din circuitul WTA a recunoscut nonșalant că a aranjat meciuri! Ce sancțiune a primit


Jucătoarea de tenis Dagmara Baskova din Slovacia a recunoscut că a aranjat mai multe meciuri, fapt pentru care a primit o suspendare de 12 ani! De asemenea, Baskova s-a ales și cu o amendă.


Dagmara Baskova și-a încheiat practic cariera de sportivă după ce a recunoscut că a fost implicată în mai multe cazuri de trucare de meciuri! Ținând cont că are vârsta de 28 de ani, iar în următoarele 12 sezoane este interzisă la turnee, probabil că Dagmara va agăţa racheta în cui pentru totdeauna.

Baskova a avut o carieră mediocră, cele mai bune clasări ale ei fiind 1.117 WTA la simplu, respectiv 780 WTA în ierarhia de dublu. Aceasta nu mai jucase niciun meci oficial din anul 2017.

Jucătoarea de tenis din Slovacia a recunoscut că a aranjat meciuri

Dagmara Baskova nu va mai avea voie să participe la nicio competiţie de tenis, fiind amendată şi cu suma de 40.000 de dolari! Totuși, Dagmara poate scăpa mult mai ieftin, având posibilitatea de a achita doar 1.000 de dolari în 90 de zile. Ancheta Unităţii de Integritate a Tenisuui (TIU) a descoperit cinci cazuri în care slovaca a fost implicată în trucarea unor meciuri în anul 2017.

Dagmara Baskova a recunoscut toate acuzaţiile de implicare în mecuri trucate şi, prin urmare, amenda a fost redusă de la 40.000 de dolari la 1.000 dolari, plătibilă în termen de 90 de zile. TIU a finalizat recent şi alte anchete care au dovedit că mai mulţi tenismeni, cu toţii slab clasaţi, au făcut parte din mafia pariurilor.

Mafia pariurilor continuă să îşi întindă tentaculele în sportul alb

Enrique Lopez Perez (29 de ani) din Spania, fost număr 154 ATP, a primit o suspendare de opt ani şi o amendă în valoare de 25.000 de dolari după ce a încălcat regulile programului anticorupţie din tenis de trei ori, la turnee din 2017. Cu doar o lună înainte, un caz la fel de scandalos s-a petrecut în sportul alb.

Alexandrina Naydenova (28 de ani), sportivă care în trecut s-a clasat cel mai bine pe locurile 218 WTA la simplu şi 95 WTA la dublu, a primit interdicţie pe viaţă din tenis. TIU a finalizat în noiembrie o anchetă care a demonstrat că bulgăroaica a încălcat de 13 ori normele din Programul Anticorupție din Tenis, 12 dintre abateri având legătură cu trucarea de meciuri.

Sursa: Prosport.ro