O alpinistă și bărbatul care a încercat să o salveze au murit în Bucegi - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 11:31 PM

O alpinistă și bărbatul care a încercat să o salveze au murit în BucegiFemeia care a căzut, sambata seara, din Brana Mare a Morarului din masivul Bucegi, dar și bărbatul care o însoțea și care a cerut ajutorul salvamontiștilor, au fost găsiți decedați de către echipele de intervenție.

„Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el. Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine”, potrivit informațiilor transmise pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Salvamontiștii au fost chemați să intervină sâmbătă seara pentru recuperarea unei turiste care a căzut de la înălțime din Brana Mare a Morarului.

Potrivit reprezentanților Salvamont România, este vorba despre o alpinistă care a căzut către Valea Cerbului, ajutorul salvatorilor montani fiind solicitat de coechipierul acesteia.

Se pare că, înainte de sosirea echipelor de intervenție, bărbatul ar fi încercat să ajungă la femeie și a căzut și el, cei doi fiind găsiti decedați.

„Acțiunea este deosebit de dificilă, se intervine în situatie de risc maxim, în condiții de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata și acumulări de zăpadă pe versanți. Încă nu se cunoaste starea persoanei căzute.

O echipă de prim răspuns formată din 3 salvamontiști se îndreaptă în regim de maximă urgenta catre locul evenimentului pentru o prima evaluare a situației și acordarea primului ajutor medical, fiind urmați de echipa de sprijin formata din 8 salvamontisti cu ajutorul căreia sa ii recupereze și sa ii transporte pe cei doi alpiniști”, au transmis reprezentanții Salvamont înainte de intervenție.

Citește și Aglomeraţie la telegondola din Sinaia, în a doua zi din Anul Nou 2021. Sute de oameni stau la coadă. A fost cerut ajutorul jandarmilor

Citește și Tragedie în noaptea de Revelion! O tânără de 30 de ani și-a pus capăt zilelor. Ce a scris în mesajul de adio lăsat prietenilor

Sursa: Romaniatv.net