luni 23 ianuarie 1:30 PM

       Abonare la google news

„Nu mă tem de virus”. Trei ani mai târziu, Wuhan întoarce pagina cu privire la COVID-19


  • Decizia din ianuarie 2020 de a bloca orașul, anunțată în toiul nopții, i-a luat prin surprindere pe locuitorii din Wuhan, în timp ce lumea privea cu incertitudine.
  • China s-a confruntat în ultimele săptămâni cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri din istoria sa.
  • Aproximativ 80% din populație se crede că a contractat COVID-19 de când au fost ridicate restricțiile sanitare în decembrie

Locuitorii din orașul chinez Wuhan au declarat luni că sunt încrezători în viitor și că nu se mai tem de COVID-19, la trei ani după ce orașul a fost închis din cauza a ceea ce era atunci un virus misterios.


De când Beijingul a ordonat izolarea orașului Wuhan în încercarea de a înăbuși epidemia în ianuarie 2020, COVID-19 a devastat planeta, ucigând milioane de oameni și scufundând economia mondială în turbulențe. Viața a revenit acum la normal pentru mulți din întreaga lume și, după aproape trei ani de închideri epuizante și teste obligatorii în masă, Beijingul a ridicat luna trecută politica strictă de zero-COVID.

În timp ce China sărbătorea Anul Nou Lunar în această săptămână, Wuhan era de nerecunoscut în comparație cu scenele apocaliptice care au cuprins orașul de 11 milioane de locuitori la începutul anului 2020. Localnicii au înfruntat temperaturile geroase pentru a împânzi piețele aglomerate, iar familiile – unele fără măști – au cumpărat jucării și au aruncat cu pietre de-a lungul râului Yangtze.

Mulți au declarat pentru AFP că erau încântați de faptul că viața revenea la normal. Noul an va fi, desigur, mai bun”, a declarat pentru AFP Yan Dongju, o femeie de serviciu în vârstă de 60 de ani. Nu ne mai este teamă de virus”.

Acum că ne-am deschis, toată lumea este destul de fericită”, a declarat șoferul de livrări Liang Feicheng, care purta ochelari și o mască neagră pentru a se încălzi. Multe dintre grijile și depresiile noastre s-au rezolvat încet-încet toate”, a adăugat el.

Decizia din ianuarie 2020 de a bloca orașul, anunțată în toiul nopții, i-a luat prin surprindere pe locuitorii din Wuhan, în timp ce lumea privea cu incertitudine.

Timp de 76 de zile, Wuhan a fost izolat de lume, iar locuitorii s-au refugiat în casele lor de teamă să nu fie infectați, în timp ce spitalele s-au umplut de pacienți. Scenele îngrozitoare care au marcat prima închidere din lume a COVID-19 sunt acum de domeniul trecutului.

În fața unui magazin unde AFP a surprins scena unui bărbat care zăcea pe moarte pe stradă în ianuarie 2020 – într-o imagine care avea să devină un simbol al luptei mondiale împotriva COVID- un panou pentru o nouă școală la etajul al doilea scrie Casa Speranței”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro