Noul pericol pentru omenire, descoperit în China. “O mare potenţială ameninţare” - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 9:10 AM

Noul pericol pentru omenire, descoperit în China. “O mare potenţială ameninţare”Nou pericol pentru omenire! Specialiștii chinezi sunt șocați de descoperirile făcute. Ce a fost detectat în locul din care a pornit pandemia de coronavirus?

Nou pericol pentru omenire! Descoperirea specialiștilor chinezi

China a detectat primul caz puternic de infectare cu o nouă vaiantă de SRAS-CoV-2 despre care se crede că a apărut în Marea Britanie. Cercetătorii susțin că aceasta reprezintă „o mare potenţială ameninţare pentru prevenirea şi controlul Covid-19” în ţară. Noua tulpină de coronavirus este cu până la 70% mai contagioasă decât virusul original, conform părerilor cercetătorilor din întreaga lume. Cazul de infectare a fost cel al unei femei în vârstă de 23 de ani din China. Studenta a călătorit recent în Regatul Unit și a fost testată pozitiv în Shanghai pe data de 14 decembrie, arată news.ro, citat de Reuters.

„O mare potenţială ameninţare pentru prevenirea şi controlul Covid-19 în China”, au spus cercetătorii. Cei din urmă au făcut o secvență genetică pe proba luată de la pacienta în cauză 10 zile mai târziu de la infectare, găsind varianta de virus cunoscută drept VUI202012/01. Aceasta include o mutație genetică ce poate face ca boala să se răspândească mai ușor între oameni.

Variantele descoperite și vizualizate de cercetători sunt la moment doar teoretice. Amintim că în cursul săptămânii trecute un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că țara va suspenda zborurile directe cu Marea Britanie pe termen nedeterminat. Pandemia de COVID-19 a izbucnit pentru prima oară în Wuhan, China, în luna decembrie, țara raportând atunci aproximativ 96.000 de cazuri și 4.782 de decese asociate, conform Universității Johns Hopkins.

“Singura cale de a învinge virusul este vaccinarea pe scară largă”

Dr. Adrian Boyle, medic Royal College of Emergency Medicine: „Este foarte greu. Te simţi teribil şi ai un sentiment de neajutorare când nu poţi elibera ambulanţa (pentru alte cazuri) pentru că Departamentul tău de urgenţă este plin ochi.”

Sir Simon Stevens, director executiv NHS: „Suntem din nou în ochiul furtunii, cu un al doilea val al pandemiei de coronavirus măturând Europa și, într-adevăr, și această țară. Credem că vom fi în măsură să vaccinăm anti Covid toate persoanele vulnerabile din această țară. Vaccinarea ne oferă, probabil, cea mai mare speranță pentru anul care vine”

Wojciech Andrusiewicz, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății: „Am văzut ieri imagini de pe pârtii și din zonele pietonale din Varșovia unde erau o mulțime de oameni. Dacă nu păstrăm distanța și nu avem grijă și de alții, nu doar de noi, rata infectării va exploda din nou.”

“Singura cale de a învinge virusul este vaccinarea pe scară largă” – insista ministrul sănătății.

Sursa: Playtech.ro