Noua tulpină de COVID ar fi ajuns și în România! Primul pacient, un bărbat întors recent în țară - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 4:34 PM

Noua tulpină de COVID ar fi ajuns și în România! Primul pacient, un bărbat întors recent în țarăÎn urmă cu ceva timp o nouă tulpină de COVID a fost descoperită în Marea Britanie. Noua formă a virusului are o rată de răspândire cu 70% mai mare și pare că a ajuns și în România.

Potrivit DIGi 24,  medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară. Se pare că acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA VA PRIMI ȘI ALTE VACCINURI CONTRA COVID, NU DOAR CELE DE LA PFIZER. RAED ARAFAT: URMEAZĂ SĂ VINĂ ȘI DIN PARTEA ALTOR COMPANII)

Deși bărbatul este suspect că a fost infectat cu noua tulpină, purtătorul de cuvânt de la „Matei Balș”, a  spus că încă nu e stabilit cu certitudine acest lucru. Potrivit acestuia sunt necesare niște cercetări mai amănunțite, iar în zilele următoare, după teste specifice, se va putea da un verdict final.

„Într-adevăr, în laboratorul de genetică al institutului, două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele pe care le știam pănă acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvențierea și să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului. 100% nu avem această certitudine”, a declarat pentru sursa citată Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt de la „Matei Balș”.

(VEZI ȘI: AVERTISMENTUL MEDICULUI CRISTIAN OANCEA: CÂND VA LOVI VALUL AL TREILEA DE COVID-19)

Sursa: Cancan.ro