duminică 3 ianuarie 12:33 PM

       Abonare la google news

Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. Spitalul „Matei Balş” confirmă


Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. A fost confirmat primul pacient infectat cu noua tulpină a virsului în România.


Este vorba despre un bărbat care a venit din Marea Britanie. Vineri s-a internat la spitalul Matei Balş după ce acest a prezentat simptome de COVID-19.

Rezultatul testelor a arătat că este infectat cu COVID-19, însă are noua tulpină a virusului, cea care este cu 70 la sută mai contagioasă.

Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. DSP, amplă anchetă

Medicii vorbeau despre faptul că în luna ianuarie s-ar putea ca această tulpină să ajungă şi pe teritoriul României. De altfel, noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în Finlanda.

„Nu avem date că avem pacienți cu noua tulpină, dar știm că aceste cazuri de import de când a început pandemia fac ca varianta nouă de virus să ajungă peste tot. Tulpini noi am avut de-a lungul pandemiei, și în China, Spania, probabil vor mai fi. Mutațiile identificate până acum nu încurcă vaccinarea și este important ca vaccinarea să se întâmple repede, pentru că mutații vor mai exista. Așadar, este important ca vaccinarea să se întâmple în timp scurt”, declara săptămâna trecută medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din Capitală.

DSP a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu câte persoane s-a întâlnit bărbatul depistat pozitiv cu noua tulpină COVID-19.

Citeşte şi: Lista țărilor în care au fost depistate infectări cu noua tulpină a COVID descoperită în Marea Britanie. Cât de repede se răspândește și cât de periculoasă e

Multe țări și-au blocat zborurile cu Marea Britanie, de când a fost depistată noua tulpină a coronavirusului. Specialiștii spun că acest virus e mult mai contagios.

Citeşte şi: Marea Britanie, carantină totală. Noua tulpină de COVID-19 se extinde cu repeziciune

Marea Britanie este aproape de carantină totală, după ce a fost descoperită noua tulpină de COVID-19, care pare să se extindă cu repeziciune. Specialiştii din cadrul SAGE au recomandat introducerea carantinei totale în toate regiunile Angliei, în urma creşterii cazurilor de coronavirus.

 

Sursa: Romaniatv.net