Nou drum spectaculos în România! Şerpuieşte prin pădurile Buzăului. Cum poţi ajunge acolo - Știrile.eu

joi 2 februarie 2023 5:30 PM

Nou drum spectaculos în România! Şerpuieşte prin pădurile Buzăului. Cum poţi ajunge acolo


Un nou drum a devenit preferatul turiștilor care călătoresc cu mașina în fiecare iarnă. Dacă până acum lipsa șoselei reprezenta o problemă destul de mare, iată că acum tot mai multe persoane optează pentru acest traseu, mai ales priveliștii care este de-a dreptul senzațională.

Din ce în ce mai mulți turiști străini sau chiar români ajung să se bucure de drumurile noastre prin munți, mai ales în perioada iernii, când peisajul este de-a dreptul senzațional. Transalpina sau Transfăgărășanul sunt doar două dintre locurile pe care oamenii doresc să le viziteze măcar odată.

VEZI ȘI: Cea mai nouă șosea din România rivalizează cu Transfăgărășan și Transalpina! Unde se află acest drum

Șoseaua care trece prin pădurile Buzăului

Nu vă mai ținem foarte mult în suspans și vă spunem că este vorba despre șoseaua Trans Cislău, care s-a bucurat de o modernizare ca la carte anul trecut. Consiliul Județean Buzău a luat decizia de a finanța din fonduri proprii noul drum care leagă localitatea Cislău, de satul Buda Crăciunești.


Oamenii locului au fost uimiți în momentul în care drumul de pământ s-a transformat treptat într-un drum pe care se poate circula fără probleme. Pentru asta, au fost aplicate straturi de asfalt și canale de beton cu scurgeri destul de mari pentru apa de ploaie. De asemenea, au fost amenajate mici podețe pe toată lungimea șoselei.

Șoseaua spectaculoasă din România. Foto: Facebook

Drumul care oficial poartă denumirea de DJ 102 C, are o lungime de peste 11 kilometri. Trans Cislău pornește de pe DN 10, din localitatea cu același nume, intră în Scărișoara și urcă lin spre Buda Crăciunești. Curbele și serpentinele fac din acest drum o adevărată experiență. Toamna, culoarea frunzelor pomilor de pe marginea șoselei este una superbă, iar iarna, zăpada care acoperă totul te face să crezi că faci parte dintr-un peisaj de poveste.

NU RATA: Cea mai spectaculoasă șosea din România pe timp de iarnă. Ce nu au voie să facă șoferii

Cancan.ro