miercuri 25 ianuarie 9:55 AM

       Abonare la google news

Nord-coreenii din Phenian au primit ordin să nu iasă din casă cinci zile


Locuitorii din Phenian au primit ordin să rămână în casă începând de miercuri până duminică şi să își ia temperatura de mai multe ori pe zi, precizează site-ul specializat NK News, cu sediul la Seul, care citează un document guvernamental.


În acest document nu este menţionată boala Covid-19, însă se arată că gripa se află printre noile boli care se răspândesc în prezent în capitala nord-coreeană.

NK News a dezvăluit marţi, citând surse de la Phenian, că locuitorii celui mai mare oraş nord-coreean își făceau provizii în vederea unei eventuale izolări.

Coreea de Nord a recunoscut primul focar de Covid-19 în 2022, dar până în august și-a declarat victoria asupra virusului. Regimul nu a confirmat niciodată numărul oamenilor infectați cu Covid, din cauza imposibilității de a face teste pe scară largă. În schimb, a raportat un număr zilnic de pacienți cu febră, un număr care a crescut la 4,77 milioane din totalul populației de aproximativ 25 de milioane. Din 29 iulie nu a mai raportat astfel de cazuri, scrie The Guardian.

În presa de stat s-a scris despre măsurile anti-pandemie pentru a lupta împotriva bolilor respiratorii, inclusiv gripa, dar nu s-a făcut nicio referire la un ordin de izolare.

Marți, agenția de presă de stat KCNA a declarat că orașul Kaesong, lângă granița cu Coreea de Sud, a intensificat campaniile de comunicare publică „pentru ca toți angajații să respecte de bunăvoie măsurile de sănătate acasă și la muncă”.

 

Editor : G.M.


Digi24.ro