Noi probleme cu uniformele poliţiştilor: Mărimile nu corespund. "Schimbați-le între voi, că altele nu mai primiți" - Știrile.eu

duminică 19 martie 2023 11:21 AM

Noi probleme cu uniformele poliţiştilor: Mărimile nu corespund. „Schimbați-le între voi, că altele nu mai primiți”


Sunt noi probleme cu uniformele polițiștilor. De această dată, este vorba despre agenții din Câmpina.

Poliţiştii de acolo au pantalonii prea scurți sau jachetele ori cămășile, din contră, prea mari. 


Asta în ciuda faptului că firmele care au produs uniformele respective au luat măsurile în prealabil și nu s-au înțeles.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare de sindicatul Europol, au fost încărcate câteva fotografii care arată că de superficial s-a lucrat în cazul uniformelor. 

Mai toată vestimentația nu corespunde sub niciun tip, chiar dacă tinerii au mers să le fie luate măsuri pentru fiecare element în parte. Unele geci sau chiar pantalonii le vin fie mici, fie sunt cu câteva mărimi mai mari. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aceste inadvertențe s-au înregistrat atât în cazul agenților de poliție ieșiți de pe băncile școlilor din Câmpina, cât și la Cluj-Napoca. 

Reprezentanții Europol spun chiar că atunci când foștii elevi au explicat directorilor de școli că au primit uniforme necorespunzătoare și au cerut schimbarea lor, ar fi avut parte de amenințări indirecte. 

Mai mult, inițial, se pare, conducerea școlii ar fi dispus ca uniformele să nu mai fie acceptate la retur și le-au spus viitorilor polițiști să le schimbe între ei. 

În urma demersurilor întreprinse de sindicatul Europol, reprezentanții Școlii de agenți de poliție Vasile Lascăr de la Câmpina au explicat că au cerut să se verifice situația, iar viitorii lucrători de poliție să primească uniforme pe măsura lor.

„În urma demersurilor întreprinse de Sindicatul Europol, am primit prima reacție din partea Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina. 

Astfel, directorul unității de învățământ ne-a confirmat existența unor probleme legate de măsurile necorespunzătoare ale articolelor din componența noii uniforme, precizându-ne faptul că în cursul acestei zile a dispus măsuri organizatorice și administrative cu scopul remedierii acestor deficiențe astfel încât elevilor să le fie asigurate măsurile corespunzătoare pentru fiecare element din ținută. 

În contextul în care aceste situații nu sunt soluționate, așteptăm ca elevii școlilor de poliție să ne sesizeze prin intermediul canalelor de comunicare cunoscute.

Postare inițială:

„Schimbați-le între voi, că altele nu mai primiți”

Umilință și bătaie de joc pe zeci de milioane de euro din fonduri publice. Aceasta este prima lecție pe care viitorii agenți de poliție o învață în preajma ultimelor examene de absolvire a Școlilor de Agenți de Poliție Câmpina/Cluj Napoca.

În aceste zile, viitorii noștri colegi și-au ridicat noile uniforme de la magaziile școlii. Însă ceea ce a fost inițial entuziasm s-a transformat în dezamăgire. Majoritatea elementelor de uniformă, fie că e vorba de pantaloni, jachete, geci etc. nu sunt pe mărimea polițișților. Asta după ce s-au realizat măsurători de către reprezentanții firmelor producătoare care au încasate milioane de euro.

Iar când au îndrăznit să „comenteze” și să pretindă schimbarea reperelor care nu le vin ca mărime, au început intimidările și amenințările voalate ale celor care de altfel ar fi trebuit să se preocupe cel mai mult ca procesul de echipare să se realizeze în condiții optime. 

Mai mult, conducerea școlii a dispus ca uniformele să nu mai fie acceptate la retur, și le-au spus viitorilor polițiști să le schimbe între ei. 

În final, putem trage mai multe concluzii dureroase:

– Umilința este principiul după care sunt tratați viitorii polițiști;

– Încă de pe băncile școlii sunt învățați ce este „orientarea” și cum se face „bișniță” cu elementele de uniformă;

– Este foarte suspectă pasivitatea și chiar imixtiunea reprezentanților școlilor de agenți de poliție care refuză sa retragă elementele de uniformă care nu corespund;

– Este mai actuală oricând expresia „mergem înainte, că înainte era mai bine”, este postarea făcut de Sindicatul Europol pe Facebook.

UPDATE: În urma demersurilor întreprinse de Sindicatul Europol, am primit prima reacție din partea Școlii de Agenți de…

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 17 martie 2023

Antena3.ro